Adam Hložek i Nemanja Miletić (© Star sport)
Adam Hložek i Nemanja Miletić (© Star sport)

Protiv Partizana se nije video, a ide u Bundesligu za 22.000.000 evra: Hložek pred vratima Baj arene

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 12:12

Leverkuzen pobedio Borusiju iz Dortmunda u trci za ofanzivca praške Sparte

Kad se pojavio, pričalo se čak da ga žele Mančester Siti, Arsenal i Bajern. Onda je Borusija iz Dortmunda dugo vodila trku za potpis, na kraju će Adam Hložek svakako u Bundesligu, samo ne na Vestfalen, već u Leverkuzen, jer je klub sa Baj arene postao favorit za dovođenje mladog Čeha.

Izgleda da će ga platiti taman koliko je Tomaš Rosicki tražio. Sportski direktor kluba sa Letne insistirao je na obeštećenju u rasponu od 20.000.000 do 25.000.000 evra, a njegov kolega iz tabora Farmaceuta, Rudi Feler, pristao je da plati 22.000.0000 evra i tako „skine“ pojačanje Borusiji.

Izabrane vesti

Mada je pitanje koliko je Sebastijan Kel stvarno bio „zagrejan“ za Hložeka, posle prodaje Erlinga Halanda i zamene u vidu Karima Adejemija iz Salcburga, te ideje da pokuša iz Ajaksa da dovede Sebastijana Alea. Bajern nije ozbiljno ni razmatrao Adama, Arsenal i Siti, ipak, imaju druge planove, pa će strelac 76 golova na 132 utakmice za Spartu najverovatnije u Leverkuzen.

Tamo bi trebalo da zameni Lukasa Alarija, Argentinac ima dve ponude za odlazak iako su mu ostale još dve godine ugovora, dok će drugi strelac Bundeslige Patrik Šik (24 gola) dobiti finansijsko poboljšanje posle sezone života. Tu bi trebalo da bude mesta za Hložeka, sposobnog da dejstvuje i kao centralni napadač i po krilu. S tim da u to nisu mogli da se uvere ljubitelji fudbala u dvomeču šesnaestine finala Lige konferencije sa Partizanom, kad se za 180 minuta maltene nije video, ni u Pragu, ni u Beogradu.

Adam Hložek će ovim transferom postati najskuplji fudbaler u istoriji Sparte. Nadmašiće rekord koji je postavio njegov sadašnji direktor Tomaš Rosicki kad je pre 22 godine prelazio u Borusiju iz Dortmunda za 14.500.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Adam HložekSparta PragBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara