Slavljenik Lusijano (©Reuters)
Slavljenik Lusijano (©Reuters)

Provokacija Sao Paula i “još tri gola za sudiju“ kao prst u oko uništenom Flamengu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 04:51

Sao Paulo razbio šampiona sa 3:0

Sada je zvanično - Sao Paulo u paramparčad razneo šampiona Flamengo u dvomeču četvrtfinala Kupa Brazila! Posle 2:1 u prvom meču Sao Paulo je naneo težak poraz Flamengu i slavio sa 3:0, za ukupnih 5:1, ali o tome posle utakmice gotovo niko nije ni pričao.

Nedugo pošto je derbi četvrtfinala završen, na zvaničnom nalogu Sao Paula na društvenim mrežama osvanula je provokacija uz poruku: “Još tri gola za sudiju“ što je viđeno kao najžešći mogući odgovor na žalbe ljudi iz Flamenga zbog izbora sudije Viltona Pereire Sampaja. Podsetimo, u Flamengu su jako zamrzeli Sampaja pošto smatraju da ih je ozbiljno oštetio u remiju protiv Internasionala (2:2). Flamengovi čelnici uložili su žalbu Fudbalskom savezu Brazila i tražili da se Sampajo ukloni kao glavni arbitar utakmice jer smatraju da Sao Paulo kod njega ima poseban tretman.

Izabrane vesti

Iz Sao Paula su kasnije samo kratko prokomentarisali ovaj potez rivala kao manevar za vršenje pritiska, a ono glavno sačuvali su za teren. A tamo su Flamengu pokazali koliko brzo šampionski sjaj može da izbledi. Sao Paulo je pregazio Flamengo i zadao još jedan težak udarac novopečenom treneru šampiona i ikoni kluba s Morumbija Rožeriju Seniju koji definitivno ne može da se pohvali dobrim početkom na užarenoj klupi.

Dvostruki strelac Sao Paula bio je Lusijano koji je zapravo i načeo goste u razmaku od devet minuta. Prvo u 47. minutu na asistenciju Danija Alvesa, onda u 56. minutu posle odličnog proigravanja Reinalda, da bi u samom finišu konačni rezultat postavio Pablo. Flamengo je propustio najbolju šansu da smanji zaostatak kod rezultata 2:0, ali je Vitinjo promašio jedanaesterac u 64. minutu! Da ne bude posle da je Sampajo naklonjen Sao Paulu...

Flamengo nije mogao više bez svojih najboljih strelaca Gabigola i Pedro, koji su izostali zbog povreda. Ovaj poraz dodatno je nabio pritisak na leđa Seniju. Flamengo je već u ogromnom deficitu, a sada je i eliminisan u ranoj fazi nacionalnog kupa, što znači trofej manje za borbu.

Dok na Morumbiju nije bilo nikakve drame, u Belo Orizonteu je sve rešeno posle boljeg izvođenja penala. A do njih se došlo posle strahovite drame i pogotka Jurija Alberta u petom minutu nadoknade! Amerika Mineiro, moglo bi se reći, šokirala Internasional sa 6:5 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, dok je posle 90 minuta rezultat glasio 1:0 za goste. Uprkos tome što je Amerika prvi meč dobila sa 2:1, u Kupu Brazila ne važi pravilo gola u gostima, pa je Internasionalu Juri Alberto doneo spas pre poslednjeg zvuka sudijske pištaljke.

Odmah po isteku dva poluvremena izvedeni su jedanaesteraci. Internasional je bio u zaostatku već posle prve serije jer je Galjardo promašio udarac s kreča. Ameriku su obradovali Pasos i Mesijas pre nego što je Borges takođe bio neprecizan. Do kraja penal-serije golove za Ameriku postizali su Sabino, Toskano, Paulo i Žuninjo na kraju, dok su za Internasional precizni bili Rodrigo, Edenilson, Juri Alberto, Rodinej i Prašedes, pre nego što je Uendel lansirao domaćina u polufinale!

KUP BRAZILA – ČETVRTFINALE (REVANŠ UTAKMICE)

Sreda

Gremio – Kujaba 2:0 (2:0) /prvi meč: 2:1/

/Souza 10, 42/

Seara – Palmeiras u toku /prvi meč: 0:3/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Internasional 0:1 (0:0) - 6:5 penali /prvi meč: 1:0/

/Juri Alberto 90+5/

Sao Paulo - Flamengo 3:0 (0:0) /prvi meč: 2:1/

/Lusijano 47, 56, Pablo 85/


tagovi

Sao PauloFlamengoRožerio SeniBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara