Fudbaleri Zenita (©AFP)
Fudbaleri Zenita (©AFP)

Prštalo u ruskom derbiju, Zenit sa igračem više odneo ceo plen iz Moskve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 20:11

Dva penala, crveni karton, preokret, hrpa golova i dramatična završnica na CSKA Areni

Zenit je još jednom štucao na početku polusezone, ali izgleda da je pronašao šampionski ritam. Ekipa Sergeja Semaka je posle ubedljivog trijumfa nad Ahmatom (4:0) slavila i u Moskvi protiv CSKA (3:2). Sastav iz Sankt Peterburga je tako stekao sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Spartak (uz meč više) i osam u odnosu na današnjeg rivala, koji je pretrpeo i treći poraz od starta drugog dela sezone.

Preuzeli su gosti inicijativu od starta, pretili preko Dzjuve i Santosa, levi bek je uspeo i da pogodi stativu. Ipak, jednu od retkih prilika iskoristili su Armejci da stignu do prednosti, Salomon Rondon je načeo mrežu Zenita. U nastavku se ipak pretežno igralo pred golom Igora Akinfejeva, koji je tri puta vadio loptu iz mreže, a uspeo je da odbrani i penal. Ekipi Viktora Gončarenka je posao dodatno zagorčao vezista Ahmetov, koji je posle nesmotrenog starta početkom drugog poluvremena zaradio crveni karton, uspeli su da uvedu meč u neizvesnu završnicu golom sa kreča, ali je lider Premijer lige odoleo i upisao nova tri boda.

Izabrane vesti

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------

Hladan tuš doživeli su Semakovi izabranici u 28. minutu. Iako su dominirali od prvog sudijskog zvižduka, morali su da vade loptu iz mreže. Sjajan prodor Edžukea, centaršut ka Rondonu, koji je razgrnuo odbranu Zenita i glavom matirao nemoćnog Luneva sa ivice peterca. Samo pet minuta trebalo je gostima za odgovor, Artem Dzjuba je iskoristio lošu reakciju odbrane CSKA i glavom sa par metara poravnao rezultat. U finišu prvog dela igre su gosti imali idealnu priliku da preokrenu rezultat, Mario Fernandes je igrao rukom u kaznenom prostoru, nakon reakcije VAR-a sudija Kukuljak je pokazao na kreč. Dzjuba je preuzeo odgovornost, ali ga je Akinfejev pročitao, pa se na odmor otišlo sa nerešnim rezultatom.


Nije promašen penal pokolebao ekipu iz Sankt Peterburga, koja je posle samo pet minuta igre u nastavku stigla do vođstva. Vendel je poslao pravi projektil sa ivice kaznenog prostora, Akinfejev je paradom samo ulepšao sjajan gol Brazilca - 2:1. Nisu se fudbaleri moskovske ekipe opasuljili od primljenog pogotka, a zadesio ih je novi peh. Vezista Ilzat Ahmetov je zaradio direktan crveni karton, pa je domaćin ostao sa igračem manje.

Nastavili su se napadi Zenita, koji je želeo što pre da reši pitanje pobednika, Kuzjaev je imao priliku, ali je Akinfejev sjajnom reakcijom uspeo da ga spreči da se upiše u listu strelaca. Ipak, u 77. minutu je bio nemoćan, Vendel postiže drugi pogodak na meču i činilo se da je sve gotovo u glavnom gradu Rusije.

Mogao je Daglas Santos da otkloni sve dileme posle sjajnog prodora, ali se Akinfejev istakao sa još jednom vrsnom intervencijom, da bi u samom finišu usledila drama. Aleks Sutomorin je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, pa su i domaći igrači dobili priliku da sa bele tačke stignu do pogotka. Siguran je sa kreča bio Nikola Vlašić, drama u poslednjim minutima utakmice u Moskvi. Do kraja ipak nije bilo promena, velika pobeda Zenita u pohodu na novu titulu.



PREMIJER LIGA RUSIJE – 23. KOLO

Sreda

Rotor - Rostov 0:4 (0:1)

/Gigović 41, Amkvist 59, Sove 62, Saplinov 90+3/

Ahmat - Arsenal 2:0 (1:0)

/Semenov 33, Iljin 47/

CSKA - Zenit 2:3 (1:1)

/Rondon 28, Ahmetov 53 c.k, Vlašić 90+1 - Dzjuva 33, Vendel 50, 77/

Četvrtak

15.00: (4,20) Ufa (3,30) Lokomotiva M. (1,95)

17.00: (2,25) Krasnodar (3,30) Dinamo M. (3,25)

17.00: (1,50) Spartak M. (4,10) Ural (7,00)

Petak

17.00: (1,80) Rubin (3,45) Himki (4,80)

17.00: (1,05) Soči (13,0) Tambov (45,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgArtjom DzjubaVendel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara