Pršte iznenađenja: Tokmak ubio Ludogorec, Saburtalo je nagazna mina, BATE se jedva izvukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.19. | 21:57

Favoriti pucaju širom Evrope

Možda remi Crvene zvezde u Litvaniji protiv Suduve ne bi trebalo shvatati tako fatalistički i površno kao što je to dobar deo zvezdaša sinoć uradio. U kvalifikacijama za Ligu šampiona su počela da pršte ozbiljna iznenađenja, favoritima se ne piše dobro.

Ako je remi Karabaga u Albaniji i mogao da prođe kao neka vrsta očekivanog iznenaenja, debakl Šerifa, izvlačenje žive glave BATE Borisova i poraz Ludogoereca svakako predstavljaju senzacije.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje dana je priredio gruzijski Saburtalo koji je u Moldaviji rasturio Šerif sa 3:0 i u revanšu samo treba da potvrdi ogroman kapital i zakaže dvomeč sa zagrebačkim Dinamom u drugom kolu. Saburtalo je klub osnovan pre samo 20 godina, prošle sezone je osvio prvu titulu šampiona Gruzije, večeras je igrao prvi meč u Evropi i dekalsirao je Šerif.

Sa samo dvojicom stranaca u prvoj postavi (još jedan na klupi), Saburtalo je očitao lekciju Šerifu u čijoj startnoj postavi se našao samo jedan Moldavac, a na klupi su bila još četiri stranca.

Moldavce je posle pola sata igre načeo crnogorski napadač Ognjen Rolović koji je udracem glavom pretvorio u gol asistenciju Malija. U 67. minutu je sevnula kontra i fantastična slo akcije Koheridzea koji je projektilom sa 20 i kusur metara duplirao prednost. Remek delo... Četiri minuta kasnije je Koheridze glavom posle kornera prebacio na drugu stativu gde je Kakunava iskoristio zicer. Saburtalo je jednom nogom u drugom kolu.

Šerifovu sudbinu je na jedvite jade uspeo da izbegne favorizovani BATE Borisov. Beloruski prvak je na svom terenu igrao 1:1 sa poljskim šampionom Pjastom koji je zaslužio pobedu. Poljaci su nadigrali BATE, imali gomilu šansi, ali su kažnjeni za promašaje. Pjast je bolju igru krunisao golom za voštvo u 36. minutu. Feliks je šutirao golman odbio, a Parišek pretvorio otpadak u gol.

Nastavili su Poljaci da bolje igraju i da stvaraju šanse, BATE je bio na konopcima, ali je u 64. minutu izjednačio kada je Dragun naleteo na sjajan centrašut Staseviča i poravnao rezultat.

Bilo je to sve od beloruskog prvaka, a strelac gola je u 90. minutu isključen i propustiće revanš. Četvorica srpskih fudbalera su nastupili za BATE. Filipović je odigrao ceo meč, Dubajić je zamenjen, a Milić i Simović su ušli sa klupe. Po prikazanoj igri i ostvarenom rezultatu, Pjast je favorit za plasman u drugo kolo gde ga najverovatnije čeka Rozenborg.

Nije se dobro proveo ni Ludogorec u Mađarskoj. Ferencvaroš je slavio sa 2:1 i potvrdio predviđanja da je bio jedan od najtežih nepovlašćenih rivala na žrebu za prvo kolo. Mađarski šampion je srušio Bugare i bez najvećeg pojačanja Eldara Ćivića. Fradi je počeo meč u furioznom stilu pred oko 20.000 domaćih navijača i posle šest minuta poveo golom Tokmaka Nguena koji je sjajno reagovao na petercu nakon centrašuta Lovrenčiča. Podsetimo, Tokmak Nguen je zimus figurirao kao pojačanje Partizana.

Ludogorecu je bilo potrebno skoro pola sata da se oporavi od šoka, a onda je došao do srećnog izjednačenja. Švirčok je iskoristio otpadak posle šuta Čibote iako nije jasno da li je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ferencvaroš je i u drugom poluvremenu nastavio da igra bolje, stavrao šanse i opet zasluženo poveo u 65. minutu ada je Tokmak Nguen pronašao Zubkova na petercu, a Ukrajinac je bio precizan egezekutor.

Ludogerec se probudio u poslednjih 20 minuta meča, imao šanse za izjednačenje, ali su se Mađari odbranili i sa prednošću dočekuju revanš u Bugarskoj.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO KVALIFIKACIJA

Utorak
Astana - Kluž 1:0 (0:0)
/Postnikov  68/

Ararat – AIK  2:1 (2:1)
/Avetisjan 3p, 45 – Obasi 39/

Helsinki – HB Toršavn 3:0 (2:0)
/Lapalajnen 21, 66, O’Šonesi 42/

Nome Kalju - Škendija 0:1 (0:0)
/Ibraimi 81pen/

Sarajevo - Seltik 1:3 (1:1)
/Oremuš 29 – Džonston 35, Eduard 51, Sinkler 85/

Didelanž – Valeta 2:2 (2:0)
/Betajeb 26, Štolc 45 – Paker 64, Borg 70/

Nju Sejnts – Feronikeli 2:2 (0:0)
/Drejper 49pen, Edvards 77 – Zeka 89, Fazliju 90pen/

Suduva - Crvena zvezda 0:0

Sreda
Partizani - Karabag 0:0

BATE Borisov - Pjast 1:1 (0:1)
/Dragun 64 - Paržiček 36/

Šerif - Saburtalo 0:3 (0:1)
/Rolović 30, Koheridze 67, Kakubava 71/

Ferencvaroš - Ludogorec 2:1 (1:1)
/Ngen 6, Zubkov 66 - Sverčok 31/

Slovan - Sutjeska 1:1 (0:0)
/Šporar 82 - Kojašević 60+5/

Dandalk - Riga 0:0

Linfild - Rozenborg 0:2 (0:1)
/Jensen 22, Soderlund 69/

22.00: (3,25) Valur (3,25) Maribor (2,15)
*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara