Navijači Miljonariosa (©Reuters)
Navijači Miljonariosa (©Reuters)

Prva meč lopta Miljonariosa za veliko finale

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.06.23. | 23:03

Kolumbijska Apertura: Tim iz Bogote noćas (03.30) na El Kampinu ima šansu da dva kola pre kraja Kvadrangulara obezbedi borbu za krunu

Pre nešto više od mesec dana, Miljonarios je pobedio Ameriku iz Kalija na Nemesio Kamaču u sklopu 16. kola kolumbijske Aperture. Tim Alberta Gamera tom prilikom slavio je sa 4:3, dok je pre samo tri dana na Paskal Gerero stadionu u Kaliju zabeležio još jednu pobedu, ovog puta minimalnim rezultatom. Bio je to prvi obračun Crvenih đavola i Milionera u okviru polufinalnih grupa, koji je može se reći, iskristalisao situaciju u Grupi B, toliko da Albiazuli noćas (03.30) na čuvenom El Kampinu imaju priliku da obezbedi veliko finale dva kola pre završetka Kvadrangulara.

Miljonarios je trenutno lider Grupe B sa sedam bodova, posle pobede koju je ostvario sredinom nedelje nprotiv istog ovog rivala rivalom, nad kojim ima prednost od tri boda. Rani gol Davida Kastra u trećem minutu, doveo je Milionere na prag samog finala, prvi put od Aperture 2021. godine. Ovom pobedom na gostovanju, tim Alberta Gamera napravio je važan ka krajnjem cilju, a to je titula koja u plavi deo Bogote nije stigla još o formata Klausura iz 2017. godine. Ipak, ono što će se desiti noćas na El Kampinu biće presudno za njihovu kampanju.

Izabrane vesti

Albiazuli drže dobar nivo tokom čitavog turnira i nadaju se da će iskoristiti ovaj trenutak na pravi način. U stvari, El Kampin je njihova tvrđava, jer nisu izgubili ni jednu prvenstvenu utakmicu od januara 2022. godine, kada su poraženi sa 0:2 od Atletiko Nasionala. Njihov poslednji poraz na ovom stadionu u svim takmičenjima, bio je u drugom kolu kvalifikacija za Kopa Libertadoresa od Fluminensea, u februaru iste godine.

03.30: (2,05) Miljonarios (3,40) Amerika Kali (3,70)

Predvodeći svoju grupu u Kvadrangularu, Miljonarios dobija pohvale i u međunarodnim nastupima, a na ovaj duel stiže motivisan i sa željom da održi svoj neporaženi rekord od deset uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, od kojih su poslednje tri završene pobedama, uključujući tu i trijumf od 3:1 nad Penjarolom u sklopu četvrtog kola grupne faze Kopa Sudamerikane.

U poslednjih pet utakmica zabeležene su tri pobede i dva remija, bez poraza. Tokom ovog perioda, pokazao je svu svoju snagu pobedivši Ameriku iz Kalija, Bojaku Čikoa i Penjarola, pored toga što je remizirao sa La Ekidadom i Independijenteom iz Medeljina. Igrajući kod kuće, zabeležio je nedavnu kampanju od šest pobeda i četiri remija u poslednjih deset odigranih utakmica.

Tim Alberta Gamera će u završnici kolumbijskog šampionata izgubiti Huana Pabla Vargasa, koji je pozvan u nacionalni tim Kostarike za predstojeći Gold Kup, iliti prvenstvo Severne, Centralne Amerika i Kariba, koji počinje 16. juna. Pre nego što izgube još jednog ključnog igrača, nadaju se da će napraviti još jedan siguran korak ka finalu.

Crveni đavoli im svakako neće olakšati posao i igraće po nuždi u Bogoti, jer bi ih eventualni poraz praktično izbacilo iz trke za prvo mesto i veliko finale. Prinuđena na pobedu, Amerika u duel stiže sa slabim učinkom na gostovanjima, gde je ekipa koju predvodi Alehandre Gimaraes jedva ostvarila dve pobede u poslednjih devet odigranih utakmica, dok su preostali dueli završeni sa tri remija i četiri poraza. Amerika, sigurno želi da se osveti za poraz koji su pretrpeli kod kuće u prošlom kolu od Miljonariosa, u sukobu koji je frustrirao navijače propustivši priliku da se izoluju u vođstvu.

Trenutno je tim Crvenih đavola na drugom mestu u Grupi B, sa četiri osvojena boda. Ima tri manje od od noćašnjeg rivala, i stoga, može se reći da im je pobeda neophodna kako bi sustigli svog direktnog konkurenta. U poslednjih pet utakmica, zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza. Igrajući u gostima, Amerika ima nedavni rekord od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih 10 utakmica.

01.20: (1,83) Independijente Medeljin (3,50) Čiko (4,50)

Što se tiče gostujućeg sastava za noćašnji okršaj, očekuje se da će Alekandre Gimaraes izvršiti neke korekcije koje mu daju mogućnost da generiše više igrča u napadu, pošto u prvoj utakmici nisu uspeli da daju golove, pa se očekuje da budu malo ofanzivniji u El Kampinu. Pored toga, Đavoli bi mogli da iskoriste izostanak jednog od glavnih igrača protivničkog tima, napadača Leonarda Kastra, koji je obnovi povredu zbog koje je već pauzirao tokom ove sezone.

Opet, ni sama sama pobeda Americi ne garantuje mesto u finalu, samim tim što do kraja Kvadrangulara ima još dva kola, ali i zbog toga što Miljonarios ima određenu sportsku prednost. Naime, oba tima završe sa jednakim brojem osvojenih bodova, tim iz Bogote bi otišao u veliko finale zbog boljeg plasmana u ligaškom delu Aperture.

KOLUMBIJSKA APERTURA, KVADRANGULAR – 4. KOLO

Nedelja

01.20: (1,83) Independijente Medeljin (3,50) Čiko (4,50)

03.30: (2,05) Miljonarios (3,40) Amerika Kali (3,70)

Ponedeljak

01.05: (2,50) Agilas (3,25) Atletiko Nasional (2,90)

03.15: (2,20) Petrolera (3,35) Pasto (3,35)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1MiljonariosAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara