FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Prvenac mozambičkog džokera posle dve godine i Memfis u 90. minutu zasenili VAR kontroverze (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.01.24. | 23:10

Atletiko preživeo bolnicu i trijumfovao novim golom Holanđanina

Muke muči Čolo Simeone već sedmicama s zdravstvenim biltenom svojih izabrabnika, a nije mogao da dočeka goru vest od one od pre tri dana. Bio je Argentinac lišen pomoći sveže povređenih Hosea Himenesa i Alvara Morate u zaostalom duelu 20. kola Primere protiv Rajo Valjekana i malo je falilo da to dođe na naplatu.

Imali su gosti iz predgrađa bod u džepu, sredinom drugog poluvremena propustili veliku priliku za vođstvo, a onda se u 90. minutu Memfis Depaj ušunjao u kazneni prostor rivala i savladao Stoleta Dimitrijesvkog za pobedu 2:1 (1:1). Bila je ovo treća uzastopna utakmica na kojoj je 30-godišnji napadač dao gol. Uz odličnog Memfisa, meč su obeležila dva poništena gola Jorgandžijama posle višeminutnih provera VAR-a, a i sam gol Reinida Mandave za 1:0 diskutabilne je regularnosti, uzimajući u obzir intenzitet kojim je povlačio konkurenta u borbi za poziciju u skoku.

Izabrane vesti

Neočekivani izostanak Antoana Grizmana u startnoj postavi pokušao je da nadomesti Anhel Korea. Argentinac je bio najagilniji igrač Kolčonjerosa u prvih tridesetak minuta, a u jednoj od navala ka golu gostiju uspeo je zaobiđe makedonskog golmana i loptu prebaci preko gol-linije taman toliko da ona pređe cela. Proverom VAR-a ispostavilo se da je momak iz Rosarija bio u ofsajdu i gol je poništen.

Svega par minuta čekala je publika na Metropolitanu na vodeći pogodak svojih ljubimaca, a u potpuno neočekivanog heroja izrastao je Reinildo Mandava. Interesantno, reprezentativac Mozambika stigao je u Ateltiko baš na današnji dan pre dve godine, kada su Jorgandžije platile Lilu 3.000.000 evra. Dočekao je da na svom 57. nastupu u svim takmičenjima da prvi gol. Time je 30-godišnji levi bek postao tek drugi igrač iz svoje zemlje koji je zatresao mrežu na utakmici La Lige. Prethodno je to učinio Simao Mate Žunior, fudbaler Levantea iz perioda od 2013. do 2016. godine. Imala je VAR soba dosta posla i u ovoj situaciji, pošto se u prvi mah činilo da je Reinildo povlačio protivničkog igrača za dres prilikom skoka.

Koliko je Atletikova odbrana krhka i neodrživa na duže staze bez prevashopdno Hosea Himenesa pokazala je i situacija iz 43. minuta. Preveliki prostor ostavili su Mario Ermoso i Aksel Vitsel za kombinatoriku Rajovih ofanzivaca, a posle pasa Pepa Ćavarije ostao je Alvaro Garsija sam kao duh ivici šesnaesterca. Filigranskim udarcem savladao je Jana Oblaka ostavljenog na vetrometini.

Dao je Memfis gol najpre u 80.minutu, ali su centrimetri presudili, da i drugi put gol Atletika bude poništen. U završnim trenucima, ipak je odbrana Raja poklekla, pa je Stole primio gol u 90. minutu uprkos tome što je zakačio loptu posle Depajevog udarca.

PRIMERA – ODLOŽENI MEČEVI 20. KOLA

Sreda

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)

/Roke 63/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 2:1 (1:1)

/Reinildo 36, Depaj 90 - Garsija 43/

Četvrtak

21.00: (7,00) Hetafe (4,00) Real Madrid (1,58)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŠpanijaPrimeraRajo ValjekanoAtletiko MadridMemfis DepajRejinildo Mandava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara