©AFP
©AFP

Prvenac Đorđa Jovanovića malo za kraj crnog niza Bazela

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.09.23. | 22:58

Lucern uspeo da izjednači u završnici utakmice (1:1)

Seriju od dva meseca bez ligaške pobede Bazel je nastavio i večeras remijem (1:1) protiv Lucerna. Iako je domaćin u 60. minutu prvencem Đorđa Jovanovića uspeo da načne mrežu rivala, planove protivnika pokvario je Jašari golom u 81. minutu za izjednačenje i, kako se kasnije ispostavilo, konačni rezultat.

Srpski internacionalac iskoristio je centaršut Taulanta Džake sa boka i glavom doneo prednost Bazelu posle sat vremena igre. Minimalna prednost domaćina ostala je na snazi narednih 21 minut, ali je Jašari režirao odgovor na proigravanje Ademija i tako produbio krizu protivnika.

Izabrane vesti

Bazel je današnjim remijem produžio niz utakmica bez pobede u prvenstvu koji traje od 30. jula i slavlja protiv Vintertura (5:2) koje je ujedno i jedino u osam odigranih kola. U međuvremenu je klub ostvario tri poraza i dva remija, uz nešto bolji utisak ostavljen u Evropi i Kupu Švajcarske.

Istovremeno, Lucern je nastavio seriju vrlo dobrih rezultata u prvenstvu ujedno propustivši priliku da eventualnim preokretom stigne do četvrte vezane pobede i ostanka na čelu tabele.

ŠVAJCARSKA 1 – 8. KOLO

Utorak

Cirih – Grashopers 2:1 (1:0)

/Krasnići 37, Marksesano 73 – Hodža 90ag/

Sreda

Lugano - Lozana 2:1 (1:0)

Servet - Vintertur 2:2 (0:1)

Sankt Galen - Jang Bojs 2:1 (0:0)

Četvrtak

Bazel - Luvcern 1:1 (0:0)

/Jovanović 60 - Jašari 81/

Lozana - Iverdon 1:1 (0:0)

/Kamara 82 - Tasar 47/



tagovi

Švajcarska 1BazelĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara