Komentari na vest

Prvi skauting izveštaj o Belingemu: Sa 16 godina uliva strahopoštovanje, nikada ne paniči...

r

ribica

pre 7 meseci

Takva njuška ne mož da ne valja,ako mu pogledate u njušku videćete da je istu takvu imao i ronaldinjo i anri
G

Gostyyy

pre 7 meseci

Skauti su generalno jedna vrlo potcenjena kategorija u fufbalu. Moraju da razumeju taktiku kao treneri, da poznaju fizionomiju tela i da znaju o razvoju igraca kao fizioterapeuti i lekari, moraju da imaju razumevanje igre u detalje, da razumeju ekonomsku vrednost igraca, i da se bave "prodajom" igraca svom klubu ili agenciji. I za sve to su jako bedno placeni.
S

Sherlocked

pre 7 meseci

Pa nisu svi bedno placeni ali i ne znaju svi da "namirisu" fenomenalnog igraca.
L

LeMiško Taksista

pre 7 meseci

U pravu si, druže. Ja sam skaut i znam. Sve što si napisao je velika istina i veoma je teško. Ali je još teže ako si skaut koji vozi taksi.
o

ombucman

pre 7 meseci

Ja sam radio skauting za Legiju iz Varsave jednu sezonu u Superligi Srbije. Imao sam neke tabele u kojima sam ocenjivao igrače za koje su mi rekli da obratim pažnju. Te stvari idu sitna crevca, za neke stavke moraš da pogledaš bukvalno 7,8 utakmica da mi mogao da napišeš nešto, i ti gledaš čoveka non stop, i kad ima i kad nema loptu, gledaš mu ponašanje prema saigračima, kako komunicira, kako gestikulira ka njima, koliko se nervira, itd. Sećam se da je bila jedna stavka u kojij pratiš da li, kada ga neko grubo ili nesportski faulira, da li posče čeka da se osveti grubim startom, itd. Znači, gledaš, sa puno razumevanja, i pratiš svaku sitnicu. Uz to, dosta se putuje, juriš dobro mesto za sedenje, beležiš svaku sitnicu da ne bi posle zaboravio. Uopšte nije naivno, i ako neko to želi da radi dobro i detaljno, treba mu izuzetno poznavanje fudbala i ljudske psihologije.

1902

pre 7 meseci

Tom decku vreme tek nadolazi. Sad trenutno po igri je u top 3 fudbalera na svetu. Trenutno je om taj koji nosi Real na ledjima! Svaka mu cast i vredi sve i jedan euro ulozen u njega. Ne kontam ljude koji pljuju po njemu i govore kako ne vredi sav taj novac :) tako su i za Ronalda govori kad je presao iz Man U u Real a Ronaldo se isplatio mnogo mnogo puta vise sa dresovima i ko zna sta jos + ga na kraju prodali Juventusu ako se ne varam za 100 miliona eura ;) zna Florentino Perez sta radi a jedan od tih razloga je i zasto Mbappe jos nije u Realu ( sto da placa kad dolazi besplatno na ljeto 2024 ) :) a verujem da ako PSG ne prodje grupnu fazu LS e onda bi mogao da dodje cak i u januaru. Pozdrav
B

BPL

pre 7 meseci

Porediti Halanda i Premier Ligi i Belingema u poslnuloj španskoj ligi je isto kao porediti Srpsku i Crnogorsku(Bosansku) ligu. Ko od velikih igrača trenutno igra u Španiji? Barsa skupila nešto malo đece, Real ima Modrića pred penzijom, još par igrača i to je to. Pet zadnjih sezona, Čelsi, Liverpool, Siti, Real, Bajern osvajači Lige Šampiona. To sve pokazuje, pri tom 2x englesko finale. Čelsi-Siti, Liverpool-Totenhem. Bajern i Real se nikad ne otpisuju, i to je to.
p

plaky

pre 7 meseci

Posrnula Spanka liga redovno unistava tvoj Liverpul. Porediti Celzi, Mancester, Arsenal, Liverpul sa Realom je zaista smesna rabota. Jedino eto taj Siti ih je dobio prosle godine. Belingem decko od 20 godina te bas mnogo boli. Spremi se na 15 godina muke.
b

boablabla1

pre 7 meseci

Mančester Junajted, nije hteo da plati obestecenje od oko 16 miliona!
I

Ivica1708

pre 7 meseci

Koliko se sećam bilo je 18 miliona funti ali jesu slepci iz ManUtd.
K

Kdkdke

pre 7 meseci

Sta bre lupate decko nije hteo da dodje u Junajted, birao sam Dortmund da bi se lakse razvio imao je sigurnu minutažu u Junajted tesko da bi video teren pre 20 godine