Prvo ga ukradi Konteu iz ruku, pa mu ga dve godine kasnije donesi na noge: Kuluševski će ove zime zaigrati za Totenhem

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 11:11

Italijanski strateg 2020. ostao bez silno željenog pojačanja, a sada je na dobrom putu da švedskog reprezentativca konačno vidi u svojim redovima

Koliko je tržište živa stvar i koliko su na njemu mogući svi živi preokreti govori i primer Dejana Kuluševskog. Sadašnji direktor fudbala u Totenhemu, a bivši sportski direktor Juventusa Fabio Paratići, na zimu 2020. godine ukrao je švedskog reprezentativca bukvalno iz ruku Interu i silno zainteresovanom Antoniju Konteu, a dve godine kasnije doneo ga je na noge sadašnjem treneru Totenhema.

Ukoliko sve bude onako kako se očekuje, Kuluševski će ove zime zaigrati za Pevce, pošto su u toku intenzivni pregovori između londonskog kluba i Stare dame. Totenhem u ovom trenutku nudi nešto manju svotu od one koju zahtevaju u Torinu. Na stolu je šestomesečna pozajmica, uz opciju otkupa od 30.000.000 evra, s tim što bi taj otkup mogao da postane obavezan uz određene uslove. Sa druge strane, čelnici Juventusa ne žele nikakvu neizvesnost, već fiksnu klauzulu od oko 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

Čin jenica je da Kuluševski nije opravdao očekivanja velikog kluba, ali je isto tako i činjenica da ima tek 21 godinu i da niko ne osporava njegove mogućnosti. U Juventusu je naleteo na ogromna očekivanja i veliki pritisak, što je uticalo ima više nego skroman skor u crno-belom dresu - 74 nastupa, devet golova i 10 asistencija. Konte očigledno veruje da će biti u stanju da izvuče maksimum iz njegovog potencijala.

Kuluševski vodi poreklo iz Makedonije, ali je rođen u Stokholmu i prvi klub za koji je nastupao u mlađim kategorijama bila je Bromapojkarna. Ipak, njegov talenat je spoznala Atalanta, koja ga je sa 16 godina dovela u svoje redove. Ključni potez njegove dosadašnje karijere bila je pozajmica Parmi u sezoni 2019/2020, kada je eksplodirao i aktivirao alarme među velikim klubovima. Partatići je tada nadmudrio svog nekadašnjeg nadređenog upravo u Juventusu Đuzepea Marotu i tako ozbiljno razočarao Kontea koji je mnogo više želeo Kuluševskog od konkurencije, ali je izvisio, iako je Inter nekoliko meseci radio na tom poslu. Taj tržišni krah Nerazura jedva dočekali u utalijanskim medijima, gde su odzvanjali naslovi: "Paratići je prevario Marotu", "Jadni Konte".

Možemo samo da zamislimo šta bi se dogodilo da Konte ponovo ostane kratkih rukava u ovom poslu, ali je činjenica da Pevci u ovom trenutku stvarno nemaju ozbiljnu konkurenciju i da je sada praktično ostalo samo da se dođe do konačnog dogovora.


tagovi

Dejan KuluševskiAntonio KonteZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara