(© AFP)
(© AFP)

Prvo pojačanje Sitija stiže iz Argentine po istom principu kao Hulijan Alvarez

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.12.23. | 01:11

Klaudio Ećeveri će za 25.000.000 biti prodat klupskom prvaku sveta

Već ima jednog Argentinca koji je sa 23 godine osvojio sve što je mogao. Rešio je zato Mančester Siti da po istom principu kako je ugrabio Hulijana Alvareza dovede još jednog talenta River Plejta i čini se da će uspeti. Još nije zvanično, međutim, većina medija u državih svetskih prvaka javlja da je šampion planete osigurao potpis Klaudija Ećeverije.

U pitanju je momak kome je tek 17 godina i koga u otadžbini smatraju jednim od najtalentovanijih u generaciji igrača rođenih posle 2006. Konkretno, Ećeveri je „klasa 2006“, ali je igrama i golovima već skrenuo pažnju. Čak i Pepa Gvardiole koji bi da ga „kapariše“ na vreme. Nedavna izjava Dijablita (Đavolčića) da neće produžiti ugovor sa klubom sa Monumentala predstavljala je signal da se nešto veliko sprema, a u noći između utorka i srede ugledni Tić, koji pomno prati argentinske klubove i reprezentaciju, plasirao je u javnost detalje buduće saradnje Mančester Sitija i Rivera.

Izabrane vesti

Prema tom izvoru, a reč o mediji koji retko greši, Ećeveri će sigurno preći na Etihad. Jedino se ne zna kad. Siti će ga kupiti u januarskom prelaznom roku, a onda ostaviti u Buenos Ajresu još neko vreme. Jedni smatraju da bi put Ostrva mogao već na leto, pred početak priprema za narednu sezonu, a drugi kako bi korisnije bilo da ostane još godinu dana u Riveru, stekne još iskustva, ojača i fizički i psihički i onda se preseli u Evropu. Baš pošto mu istekne ugovor koji ga veže za River do kraja kalendarske 2024.

U njemu je otkupna klauzila postavljena na 25.000.000 evra. Sa stanovišta Rivera malo imajući u vidu kakav mu je dragulj u sastavu i zbog čega je rukovodstvo insistiralo na obnovi saradnje, gde bi se ta klauzula značajno povećala. S druge strane, dobri poslovni odnosi Mančester Sitija i argentinskog velikna, oličeni u kupovini Hulijana Alvareza, mogli bi da dovedu do toga da Građani kupe talentovanog fudbalera i onda ga ostave na pozajmici kao što su uradili sa napadačem. Sitiju je 25.000.000 evra sića i to će platiti bez problema, znajući da bi u budućnosti možda mogao da dobije naslednika Kevina de Brujena. Iako je za takve prognoze rano, pozicija na kojoj dejstvuje Klaudio podseća na ono za čim Siti traga imajući i vidu da se Belgijanac polako primiče kraju karijere i sve češće se povređuje. A i da je zdrav opet je dobro imati alternativu u kadru.

Ećeveri je pokazao da može da bude uticajan. Ruku na srce, u kadetskoj selekciji Argentine, čiji je kapiten i koju je predvodio na Svetskom prvenstvu u Indoneziji. Na tom turniru dao je pet golova, od kojih tri velikom rivalu Brazilu. Argentina je na kraju završila četvrta, ali je 17-godišnji vezista već tad bio u notesima velikih klubova. Najviše su ha želeli Barselona i Mančester Siti, a dobiće ga Građani. Za 25.000.000 evra. A čak i da ne uspe, prodaće ga za više nego što će ga platiti.


tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1River PlejtMančester SitiKlaudio Ečeveri

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara