Prvo pojačanje za sezonu 22/23: Realov glavni skaut u Monaku završava zamenu za Kazemira

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 12:53

Terenski rad započet pre više meseci odnosi prevagu...

Ako stvari postavimo tako da je Kilijan Mbape projekat za sebe, onda možemo da kažemo da je Real Madrid definitivno definisao prvi cilj za sezonu 2022/23. Marka upravo javlja kako je šef skauting službe Kraljevskog kluba Đuni Kalafat već dva dana u Monaku gde finišira ono što je rađeno prethodnih meseci. A radilo se na tome da Madriđani osiguraju potpis novog Monakovog dragulja Oreljena Čuamenija (22).

Kalafat je, kako navodi isti izvor, trenutno u društvu igračevih predstavnika i oni bi trebalo da utanače detalje čitave operacije.

Izabrane vesti

Čuameni je na radaru Reala već neko vreme. U tefterima skauta španskog velikana našao se mnogo pre nego što je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Francuske, ali bilo je potrebno da prođe određeno vreme kako bi ljudi sa Santijago Bernabeua dobro ocenili i procenili da li se radi o materijalu za najveći klub na svetu, pošto je Čuameniju namenjena dosta nezahvalna i zahtevna uloga - da u veznom redu zameni Brazilca Kazemira.

U međuvremenu Karlo Ančeloti je pokušao sa Eduardom Kamavingom. I bez obzira što je italijanski stručnjak bio vrlo zadovoljan njegovim učinkom u klubu su prelomili da je ipak potreban dolazak igrača "za specijalne operacije".

I odluka je pala da to bude Čuameni.

Za sada nema detalja ovog po svoj prilici izvesnog transfera, ali Marka je pre određenog vremena pisala kako bi taj posao mogao da košta Madriđane oko 60.000.000 evra. Tržišna cena ovog momka iznosi dvadesetak miliona manje.

Iz madridskog lista još podsećaju da je Čuamenijev agent Džonatan Kebe, "čovek koji vrlo dobro zna gde su kancelarije u Valdebebasu i koji je već sarađivao sa Realom", uz napomenu da Perez nije jedini zainteresovan, "ali da će terenski rad započet pre više meseci odneti prevagu".

Baš kao što je bilo i u slučaju Kamavinge.


tagovi

Oreljen ČuameniZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara