Makarić (©MN Press)
Makarić (©MN Press)

Prvog polufinalistu Kupa Srbije odlučili penali: Makarić ponovo junak Surduličana

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 15:01

Uzbudljiva utakmica u Senti.

Najbolji strelac svih balkanskih liga u ovom trenutku sa 17 golova nastavio je golgetersku seriju i u Kupu Srbije. Prvo u 37. minutu, a onda i poslednji u penal seriji pogodio je Milan Makarić i odveo Radnik preko Sente u polufinale nacionalnog Kupa. Prvo u klupskoj istoriji. TSC je vodio, želeo da pitanje pobednika reši pre jedanaesteraca, imao i šanse za to, ali nisu uspeli izabranici Mladena Krstajića do drugog gola, pa je posle 90 minuta na semaforu stajalo 1:1.

Iako odlučniji u igri, domaći fudbaleri zakazali su u penal-seriji. Dva promašaja koštala su ih prolaza. Prvo je Ivan Kostić zaustavio šut Saše Tomanovića, a nešto kasnije Goran Antonić poslao loptu visoko preko gola. Neprecizan je bio i Ranko Jokić, koji je pogodio stativu, ali na njegovu sreću bez posledica po konačan ishod.

Izabrane vesti

TSC je, inače, poveo baš iz penala dosuđenog u 17. minutu. Posle gužve pred golom Radnika prvo se na zemlji našao Lukić, a onda i Đuro Zec. Diskutovaće se sigurno o odluci sudije Srđana Jovanovića da pokaže na belu tačku, ali priliku koja mu se ukazala, Nenad Lukić je iskoristio. Lopta u jednu, Ivan Kostić u drugu stranu i - 1:0.

Taj rezulat bio je aktuelan do 37. minuta, kada je raspucani Milan Makarić uz svoje ime dodao još jedan pogodak ove sezone. Iz klizećeg je šutirao posle centaršuta Predraga Đorđevića, golman Nemanja Jorgić uspeo da odbrani, ali se lopta od napadača gostiju odbila kroz noge domaćem čuvaru mreže.

Kao uvertira golovima bile su po jedna šansa na obe strane u uvodnih 15 minuta. Prvi su zapretili domaćini u 14. minutu, ali je lopta nakon šuta Lukića iz prve sa 11-12 metara po sredini otišla pored gola. Ubrzo je uzvratio Nikola Bogdanovski posle prodora i lukavog šuta u bliži ugao, međutim, uspešniji je bio golman Nemanja Jorgić.

U odličnom tempu odigrano je prvo poluvreme, ali su senku bacile povrede. U 23. minutu van igre je morao bek TSC-a, Boris Varga, koji je napustio teren držeći se za kuk, dok je u 32. izašao kapiten gostiju, Dušan Stevanović.

Po povratku sa odmora uglavnom se igralo na polovini gostiju. Hteli su izabranici Mladena Krstajića da reše pitanje pobednika pre penala, što se ne može reći za ekipu Slavoljuba Đorđevića. Gosti su uspeli u svojoj nameri, a onda i bili bolji u izvođenju penala.

KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

TSC - Radnik 1:1 (1:1), penalima 3:4

/Lukić 18pen - Makarić 37/

15.00: (3,90) Spartak S. (3,45) Vojvodina (1,98)

17.05: (1,20) Partizan (6,75) Voždovac (14,0)

Odloženo

Crvena zvezda – IMT

***kvote su podložne promenama


tagovi

Nenad LukićMilan MakarićTSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaMladen KrstajićSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara