©Reuters
©Reuters

PSV ne ume sa Alkmarom, kuva u borbi za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 16:37

Četvrti vezani poraz Filipsovaca u susretima sa AZ-om

Derbi kola u Holandiji odigrao se na AFAS stadionu u Alkmaru, gde je gostovao PSV. AZ je upisao i šestu pobedu na poslednjih sedam utakmica, po četvrti put zaredom je bio koban za sastav iz Ajndhovena, te se tako izjednačio sa ekipom Rodžera Smita na tabeli (2:0). Ostao je PSV na drugoj poziciji zbog bolje gol razlike, ali posle današnjeg poraza ima isti bodovni saldo kao ekipa iz Alkmara.

Ajaks je već odmakao, ima osam bodova prednosti na čelu tabele i dve utakmice manje od najbližih pratioca, pa se čini da je pitanje o tome ko će osvojiti titulu već dobilo odgovor. PSV-u i AZ Alkmaru ostaje da se bore za drugo mesto i plasman u Ligu šampiona, a posle današnjeg trijumfa sastava Paskala Jansena postalo je jasno da nas čeka paklena borba za elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Svi Šmitovi planovi pali su u vodu već u četvrtom minutu, kada je AZ stigao do prednosti. Uspeo je PSV da zatrese protivničku mrežu relativno brzo, ali je pogodak Denzela Damfrisa poništen zbog ofsajda. Uprkos činjenici da se pretežno igralo na polovini domaćina, gost nije uspevao da poravna rezultat, već je sredinom drugog poluvremena još jednom odbrana ekipe iz Ajndhovena kapitulirala. AZ se odlično branio, igrao sa puno strpljenja, u napadu je bio veoma konkretan, pa je na kraju ipak zasluženo došao do tri boda. Na gostima sa Filips stadiona je da se zapitaju kako su ponovo izvukli deblji kraj u duelima sa Alkmarom.

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

Posle sjajnog napada, koji su fudbaleri AZ-a počeli duboko na svojoj polovini, domaćin je već u četvrtom minutu stigao do prednosti. Sjajno se razvijala akcija, lopta je otišla na levu stranu ka Jesperu Karlsonu, koji je prevario najbližeg čuvara i lukavo tukao u bliži ugao sa desetak metara udaljenosti, golman Emvogo je ostao ukopan.

Poravnali su gosti u 25. minutu, kada je mrežu Alkmara zatresao Denzel Damfris. Desni bek holandske reprezentacije je gotovo sa same gol linije glavom sproveo loptu u protivničku mrežu, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Ispostavilo se da je ipak bio najbliži golu domaće ekipe, jer je jedan od fudbalera AZ-a ostao u svom golu, ali iza linije.

I dok se PSV trudio da dođe do izjednačujućeg pogotka, puleni Paskala Jansena su pokazali kako se igra sa minimalnom prednošću. Vrlo smireno su čekali svoju priliku da dotuku rivala, igrao se 68. minut kada su razvili akciju po desnoj strani, Stengs je poslao na ivicu kaznenog prostora, Karlson ju je pametno ostavio Kopmajnersu, koji je poslao pravu raketu u mrežu nemoćnog Emvogoa i duplirao prednost svoje ekipe. Mogao je AZ potpuno da dotuče rivala u finišu, imali su Boadu i Stengs par prilika, ali promene rezultata.


EREDIVIZIJA - 27. KOLO

Petak

Herenven - Tvente 0:0

Subota

Fortuna Sitard - Utreht 0:1 (0:0)

/Dalmau 81/

Fajenord - Emen 1:1 (1:0)

/Kokču 37 - De Leuv 79 pen/

RKC - Groningen 3:1 (2:1)

/Osting 5, 15, Sou 86 - El Mesaudi 33/

Nedelja

Zvole - Venlo 2:1 (0:0)

/Tedić 66, Lam 79pen - Gelmi 69/

AZ Alkmar - PSV 2:0 (1:0)

/Karlson 4, Kompajners 68/

Vitese - Vilem Drugi 0:0

16.45: (2,20) Herakles (3,25) Sparta Roterdam (3,45)

20.00: (1,05) Ajaks (14,0) Den Hag (35,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AZ AlkmarPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara