Ćavi Simons (AFP)
Ćavi Simons (AFP)

PSV sprema novi ugovor holandskom supertalentu i želi da izbaci PSŽ iz priče

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 16:28

U postojećem ugovoru Ćavija Simonsa postoji klauzula po kojoj Parižani imaju pravo da ga vrate na Park Prinčeva za 12.000.000 evra i koje PSV želi da se ratosilja

Početkom juna prošle godine kada je izdejstvovao da Ćavi Simons iz Pari Sen Žermena stigne bez obeštećenja na Filips stadion, PSV je dobio bisera. Pariz nije bio plodno tle za razvoj holandskog supertalenta i nekadašnjeg člana La Masije, ali se pelcer maksimalno primio na severu Evrope. Iz francuske prestonice Simons je stigao bez gola u seniorskom fudbalu (11 nastupa za prvi tim, jedna asistencija), dok u Erediviziji rešeta mreže i namešta golove kao od šale.

U Ajdnhovenu je potpisao ugovor do jula 2027. godine, ali Filipsovci već sredinom prve sezone žele da produže saradnju sa novopečenim reprezentativcem Holandije i momkom kojeg je Luj Van Gal krajem prošle godine vodio na Mundijal u Kataru. Ono što brine čelnike PSV-a jeste činjenica da je dovođenje Simonsa bez obeštećenja ipak imalo svoju cenu - klauzulu po kojoj Pari Sen Žermen na leto ima pravo da ga vrati u svoje redove za 12.000.000.

Izabrane vesti

Klupski rukovodioci uveliko rade sa Simonsovim zastupnicima na formiranju novog ugovora, a pritom žele da se ratosiljaju pomenute klauzule i opasnosti da svoju zlatnu koku, trenutne tržišne vrednosti 18.000.000 evra, izgube po bagatelnoj ceni.“Vidimo Ćavija Simonsa kao ključnog fudbalera PSV-a na sredini terena. To je razlog zbog kojeg on i njegovi menadžeri takođe razmatraju produžetak ugovora. Videćemo kako se to razvija, ali siguran sam da će do produžetka saradnje doći", rekao je trener velikana iz Ajndhovena i nastavio: "Smatram da je izuzetan fudbaler. Način na koji se razvija... Bio je na vrhunskom nivou protiv Fajenorda, ali takav je i u ostalim utakmicama. Daje čvrstinu na sredini terena zbog načina na koji igra. Ima veliki uticaj na rezultate, deli lepe asistencije i stvara mnogo opasnosti rivalima."

Tinejdžer je eksplodirao u prvoj sezoni van Pari Sen Žermena i u dresu PSV-a isporučio 12 golova i pet asistencija na 29 nastupa u svim takmičenjima. A pritom, Van Nistelroj vidi još mnogo prostora za napredak.

"Izabrao je PSV da bi imao mnogo prostora da igra. Unapred smo pričali o tome kakva će mu uloga biti, koje su razvojne tačke. Za sada ide bolje nego što se očekivalo, ali potencijal je veliki. U ovom uzrastu ima još prostora za razvoj. Važno je da to radite u stabilnom okruženju, okruženju u kojem se on dobro oseća. On to ima ovde i zato PSV radi na tome da još duže ostane", zaključio je Van Nistelroj.


tagovi

Ćavi SimonsPSV AjndhovenRud Van Nistelroj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara