PSŽ bez najboljih pao pred novajlijom

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.09.20. | 22:57

Fešta u Lansu

Novajlija u ligi Lans je skinuo skalp šampionu i dugogodišnjem vladaru francuskog fudbala Pari Sen Žermenu.

Ovo bi bila prilično senzacionalna vest da se nije desila pod vanrednim okolnostima. Večerašnju Lansovu pobedu od 1:0 nad Svecima iz Pariza ne treba umanjiti, ali isto tako se mora ptiznati da je uzrokovana i nekim drugim faktorima.

Izabrane vesti

PSŽ je na gostovanje na svere otišao bez najboljih igrača Nejmara, Mbapea, Ikardija i Di Marije koji su zaraženi korona virusom. Iz istog razloga nije bilo ni Paredesa, golmana Navasa i Rika, Markinjosa, dok je Draksler pred transferom, pa je Tomas Tuhel morao da krpi tim.  Od stanadranih prvotimaca su igrali Verati, Bernat, Erera, Gej, Kimpembe, Kerer, rezervisti Sarabija i Kurzava.

Šansu u napadu su dobili mladići Kalimuendo ii Ruiz ali su promašili po jedniu odličnu šansu u prvom poluvremeni i PSŽ nije krunisao bolju igru. Lans se dobro branio i imao šansu preko Ganagoa, ali se na odmor otišlo bez golova.

Nastavio je PSŽ da igra bolje i u drugom poluvremenu, ali nije imao golgetera sa ubilačkim instinsktom da presudi lansu. I kažnjen je. Mladi golman Bulka je napravio grešku, a Ganago pogodio za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Posle 10 godina je novajlija u ligi savladao šampiona. 

FRANCUSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Četvrtak

Lans - PSŽ 1:0

/Ganago 57/





Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara