PSŽ ima dogovor sa Mukijeleom, samo još da zaobiđe FFP

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.07.22. | 16:38

Vrlo dobri bek pred selidbom u Pariz...

Produžavanje ugovora sa igračima koji su se dokazali, iz godine u godinu pokazuje se kao veliki problem RB Lajpciga. U pitanju neka vrsta potvrde da i sami fudbaleri na klub iz Salsonije gledaju kao razvojni, odnosno na odskočnu dasku.

Moraju tako ljudi iz uprave Bikova da se dovijaju na razne načine kako da ih zadrže i potom zarade. Situacija sa Nordijem Mukijeleom jedna je od tih.

Izabrane vesti

Vrlo dobri francuski defanzivac ima još 12 meseci ugovora i njegov transfer u Pari Sen Žermen je na vidiku, međutim kako bi Sveci mogli da trošak prebace na iduću fiskalnu godinu, oni bi prvo da pozajme Mukijelea.

Bek i štoper ponikao u jednom manjem pariskom klubu nije bio zainteresovan za nastavak saradnje sa Nemcima, te su oni pristali da ga prodaju ovog leta. E sad, kako bi izašao u susret PSŽ-u, Mukijele je na kraju izgleda ipak prihvatio da za godinu dana produži ugovor sa Lajpcigom, s tim da će nakon 12 meseci otkup postati obavezan.

Na taj način i šampion Francuske će izvrdati FFP (finansijski fer-plej) i Lajpcig će dobiti željeno obeštećenje. A govori se da će ono iznositi oko 15.000.000 evra.

Dogovor između kluba i igrača o ličnim uslovima već postoji.

Mukijele je izvorno deni spoljni, ali zahvaljujući gabaritima (visok skoro 1,90) uspešno može da pokrije i poziciju štopera. Njegovim dolaskom PSŽ definitivno diže ruke od Milana Škrinijara.


tagovi

Nordi MukijeleLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara