©psg.fr
©psg.fr

PSŽ iskeširao 40.000.000 evra za najboljeg levog beka Lige 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 11:11

Nuno Mendeš potpisao do leta 2026. godine

Stigao je minulog leta u glavni grad Francuske na pozajmicu sa pravom otkupa. Za kratko vreme oduševio i ubedio upravu Pari Sen Žermana da iskoristi dogovorenu opciju. Nuno Mendeš ostaje još makar četiri godine na Parku prinčeva, dok je Sporting iz Lisabona od danas i zvanično bogatiji za 40.000.000 evra.

U smiraj letenjeg prelaznog roka PSŽ je shvatio da mu je potrebna nova opcija po levom boku u odbrani. Uspeo je 31. avgusta da završi potrebnu papirologiju i dovede mladog Portugalca na svojevrsnu probu. Malo je reći da se dokazao.

Izabrane vesti

Vrlo brzo postao je redovan član prve postave. Upisao 37 nastupa i dva puta spojio saigrače sa golom. Dao je vredan doprinos u osvajanju Lige 1, a na kraju je nominovan i za najboljeg mladog igrača francuskog prvenstva. Nagrada je otišla u ruke Vilijama Salibe iz Olimpik Marselja (na pozajmici iz Arsenala), ali je Mendeš na kraju uvršten u idealnu postavu najvišeg ranga. Lepo priznanje za debitanta u ligi koji će tek za par nedelja napuniti 20 godina.

Utisak je da je PSŽ napravio sjajan posao. Uspeo je i da ubedi Kilijana Mbapea da ostane do leta 2025. godine i tako u ranoj fazi priprema za predstojeću sezonu obavio dva važna zadatka.

Sa Mendešom na levoj i Ašrafom Hakimijem na desnoj strani, čini se da su Sveci rešili pitanje bekova za narednu deceniju. U pravim rukama Portugalac i Marokanac bi mogli da budu ozbiljna oružja francuskog šampiona.

Talentovani defanzivac je ponikao u Sportingu i za prvi tim debitovao pre dve godine. Već u drugoj sezoni osvojio je sa Lavovima duplu krunu u domovini, a par meseci kasnije pojačao Parižane. Izrastao je i u primarnu opciju portugalske reprezentacije po levom boku u odbrani, pa je dres sa državnim grbom već oblačio 13 puta.


tagovi

Nuno Mendeš

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara