(©Reuters)
(©Reuters)

PSŽ krenuo po Osimena, prva ponuda 110.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 11:33

I igraču 12.000.000 po godini

Samo se čekalo kada će da se desi, jer je „mirisalo u vazduhu“ da hoće. Pari Sen Žermen je krenuo po Viktora Osimena. Prva ponuda je poletela ka Napulju.

Male su, gotovo nikakve šanse da gazda Napolija Aurelio de Laurentis kaže „da“, jer je PSŽ ponudio „samo“ 110.000.000 evra za najboljeg igrača i golgetera novog šampiona Italije, piše napuljski list Il Matino.

Izabrane vesti

Ako se zna da je De Laurentis pakleno tvrd pregovarač i da je nekoliko puta poručio da je Osimenova cena 200.000.000 evra, jasno je da PSŽ sa ovom prvom ponudom samo želi da opipa puls gazde Napolija.

Međutim, ako Napolitanci nisu zadovoljni onim što im nude Parižani, Osimen bi svakako mogao da bude, jer on na stolu ima 12.000.000 evra po sezoni od Svetaca. To je ugovor kakvom Napoli ne može ni da priđe, a i malo ko danas u evropskom fudbalu. Nigerijac sada zarađuje 4.500.000 evra u Napoliju, a u poslednjoj ponudi za produžetak ugovora ponuđeno mu je povećanje na 7.000.000. Uz malo pregovora, mogao bi od prvaka Francuske da izboksuje duplo više.

Osimenov agent Roberto Kalenda očekuje da uskoro iz Pariza stigne još veća ponuda Napoliju, jer je trener PSŽ-a Luis Enrike, pišu Italijani, „lud za Nigerijcem“. Male su šanse da se još neki evropski klub uključi u pregovore oko golgetera Napolija, jer je već sada suma između Francuza i Italijana otišla u nebo. Jedino bi mogla da stigne „ponuda koja se ne odbija“ sa Bliskog istoka, pošto je tamo eksplodiralo fudbalsko tržište i Arapi gledaju da dovedu sve što mogu i ne pitaju šta košta.

 


tagovi

Viktor OsimenAurelio De LaurentisPari Sen ŽermenNapoli

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara