"KALIL POGAĐA MREŽU IRAKA"
"KALIL POGAĐA MREŽU IRAKA"

Pucalo kao na Bliskom istoku! Penal, crveni karton, pet golova i bronzana medalja za Emirate (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 12:05

Fantastična utakmica u borbi za treće mesto na Azijskom kupu između Iraka i Ujedinjenih Arapskih Emirata...

KALIL POGAĐA MREŽU IRAKAKakva utakmica na Njukastl stadionu! Ujedinjeni Arapski Emirati su savladali Irak sa 3:2 u utakmici za treće mesto na Azijskom kupu. Junak meča je dvostruki strelac u dresu Emirata, Ahmed Kalil, dok je Ahmad Ibrahim, desni bek Iraka, apsolutni tragičar. Pri rezultatu 2:2 u 55. minutu utakmice, Ibrahim je dobio direktan crveni karton i skrivio penal, posle kojeg je Alhađeri postavio konačnih 3:2 za Emirate.

Ahmed Kalil! Zapamtite to ime, jer je napadač Al-Ahlija doneo Emiratima bronzu na Azijskom kupu. Sa 23 godine, Kalil već ima 63 utakmice i 27 golova za reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa dva gola će biti heroj nacije, a znajući na koji način šeici u Emiratima nagrađuju dobre igre u reprezentaciji, verovatno će na njegovom računu narednih osvanuti koji milion dolara.

Izabrane vesti

Emirati su iskusno odigrali ovu utakmicu, strpljivo čekali i koristili svaku grešku koju je Irak napravio. Samo četiri šuta u okvir gola su imali Emirati, ali i 63% poseda lopte. Disciplinovano i mudro.

Irak je sa druge strane jurišao od samog početka na sve ili ništa. Imali su više šuteva, više kornera, ali na žalost cele nacije, jednu grešku više od Emirata.

Emirati su poveli sa 1:0, ali furioznim naletom u narednih dvadesetak minuta, Irak je preokrenuo rezultat u svoju korist pre odlaska na odmor. U drugom potpuna katastrofa ekipe Radija Šenaišela (trenera Iraka), koji su za samo petnaestak minuta uspeli da prospu prednost i izgube ovaj duel.

Presudio je penal. Nesmotrenost odbrane Iraka, tačnije Ahmada Ibrahima, koštala je Iračane skuplje nego što su očekivali. Ibrahim je srušio Alhađerija koji je išao sam prema golu, a isti igrač je kasnije i jedanaesterac pretvorio u pogodak, za konačnih 3:2.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiIrakAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara