Roman Jaremčuk (Reuters)
Roman Jaremčuk (Reuters)

Puče transfer bomba u Belgiji: Briž srušio nacionalni rekord za napadača Benfike

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 14:53

Ukrajinac će biti ubedljivo najskuplji igrač u istoriji tamošnjeg fudbala

Sinoć je Briž oborio klupski transfer rekord dovođenjem nigerijskog veziste Rafaela Onjedike iz Midtjilenda za 10.000.000 evra ali to je bio samo uvod u pravu transfer bombu.

Trofejni klub danas obara i nacionalni rekord pošto završava ubedljivo najskuplji transfer u istoriji fudbala. Iz Benfike za 16.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz lake bonuse stiže ukrajinski napadač Roman Jaremčuk.

Izabrane vesti

Ukrajinac se posle samo godinu dana vraća u Belgiju gde je četiri godine nosio dres Genta i u tom periodu dao 61 gol. Igrao je odlično i skrenuo pažnju Benfika koja je platila za njega 17.000.000 evra što nisu male pare za portugalske uslove. Ipak, Jaremčuk u Lisabonu nije ispunio očekivanja. Samo devet golova na 41 utakmici, život u senci Darvina Nunjeza ali i rat u domovini zbog kojeg je bio psihološki opterećen su Jarmečuka gurnuli u silaznu putanju.

Trener Rpdžer Šmit se odlučio da se ovog leta kladi na mladog Gonsala Ramosa kao prvog špica a doveo je i Hrvata Petra Musu kao drugu opciju i Jaremčuk je ispao iz prvog plana. Raspitivala se Sevilja o pozajmici ali kada je došla Brižova ponuda, Portugalci nisu mnogo razmišljali jer vraćaju veći deo uloženog. Doduše, 25 odsto od transfera ide Gentu što je u prevodu nešto manje od 4.000.000 evra.

Briž je celo leto tražio pica, mete su bili Vedat Murići, Maksi Gomez iz Valensije i Rasmus Hejlund iz Šturma ali je belgijski prvak izgubio te bitke. Murići je pao na lekarskim, Hejlund je otišao u Atalantu za 17.000.000 evra, a Gomez je pred vratima Fenerbaheča. Tako su sve karte bačene na Jaremčuka a i on je jedva čekao da se vrati u Belgiji gde mu stil fudbala više odgovara nego u Portugaliji.

Ukrajinac je jutros već doputovao u Belgiju i promećen je na aerodromu u Brižu. Ostaje mu da obavi lekarske preglede i da stavi paraf na ugovor kao najskuplji igrač u istoriji belgijskog fudbala.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Roman Jaremčuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara