Saul i Ermoso (© Reuters)
Saul i Ermoso (© Reuters)

Pukla tikva: Saul definitivno napušta Atletiko, Mančester hoće, Čelsi se premišlja

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 12:14

Vezista nikad nije bio bliži odlasku iz Madrida

Definitivno je pukla ljubav Atletika i Saula Njigeza. Oročena je do leta 2026, ali će se završiti znatno ranije. Možda već do kraja aktuelnog prelaznog roka, pošto mediji iz Madrida najavljuju da 26-godišnji vezista nikad nije bio bliži izlaznim vratima stadiona „Vanda Metrpolitano“.

Razlog za rastanak je dovstruki. Fudbalski je oličen u činjenici da je trener Dijego Simeone doveo Rodriga de Pola iz Udinezea, pa će momak iz Elčea pasti u drugi plan na druge staze, iako je protiv Selte i Alavesa odigrao 180 minuta u početka dva kola La Lige. Finansijski se tiče plate povremenog španskog reprezentativca u iznosu od 12.000.000 evra po sezoni. U jednom trenutku je delovalo da Rohiblankosi mogu da priušte takvog igrača, međutim, pretrpeli su udarce tokom krize izazvane pandemijom virusa korona i sad žele da se reše Saula.

Izabrane vesti

Knjiga zainteresovanih je spala na dva slova. U jednom trenutku se činilo da je na pomolu trampa sa Barselonom (da se Antoan Grizman vrati među Jorgandžije), potom delovalo da Liverpul sprema ponudu od 40.000.000 evra, ali je brzo odustao, pa su u konkurenciji ostala dva premijerligaša.

Mančester Junajted i Čelsi.

Prema navodima medija na Ostrvu, Crveni đavoli su u prednosti. Ovog leta označili su tri pozicije kao kritične, doveli Džejdona Sanča kao podršku ofanzivnom delu tima, Rafaela Varana sa zadatkom da učvrsti odbranu, a na sredini terena im je potrebna sveža krv. Da, imaju već petoricu centralnih vezista, međutim, Nemanji Matiću su 33 godine, Pol Pogba nikako da se potvrdi kao lider tima, Skot Mektomini je imao svetlih trenutaka, ali je više defanzivni nego ofanzivni fudbaler, Brazilac Fred je uglavnom beskoristan, a Doni van de Bek čak u trećem planu. Zato Saul. Procena na Old Trafordu je da bi doneo kreaciju prilikom izgradnje akcija i da cena od 40.000.000 evra ne bi opteretila kasu.

Problem za Junajted je što Saula merka i Čelsi. Tačnije, procenjuje da li mu je potreban. Na mestima zadnjih veznih sigurni su Žoržinjo i Engolo Kante, tu i Mateo Kovačić, a s obzirom da Tomas Tuhen neguje drugačiji fudbal od Olea Gunara Solskjera razmatra gde bi stavio sadašnjeg člana Atletika. Prema pojedinim navodima, Plavci su ubrzali pregoovre sa Madriđanima, ali bi za početak uzeli Saula na pozajmicu, da vide kako će ispasti, pa tek onda da se upuste u avanturu trajnog angažmana.

Saul čeka. Svestan je da za crveno-bele neće igrati kao što je očekivao. U Premijer ligi bi. Samo je dilema gde.


tagovi

Saul Njigezletnji prelazni rok 2021Transferi

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara