Fudbaleri Pumasa (©Reuters, ©Shutterstock)
Fudbaleri Pumasa (©Reuters, ©Shutterstock)

Pume jure poslednji voz

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 23:22

Meksička Klausura: Vicešampion Aperture gostuje Huarezu koji je u seriji od tri poraza. Tim iz Meksiko Sitija najneefikasnija ekipa u ligi

Prošle sezone u Aperturi goropadne Pume, ove male mace. Unam Pumas je krajem prošle godine bio na pragu titule, poklekao je od Leona u dvomeču finala plej-ofa, a sada se grčevito bori za ulazak među 12 najboljih timova koji nastavljaju borbu za titulu u Meksiku.

Odlazak paragvajskog napadača Karlosa Gonzaleza u Tigres uticala je na neefikasnost čete argentinskog stručnjaka Andresa Lilinija koja je u 10 kola novog šampionata postigla samo pet golova. Nijedan igrač vicešampiona Aperture nije bio dvostruki strelac u ovoj Klausuri.

Izabrane vesti

Prilika za popravni je gostovanje Huarezu noćas (04.30) na stadionu Univerziteta Benito Huarez. Domaćin je u donjem delu tabele sa tri vezana poraza. Ljulja se klupa treneru Luisu Fernandu Teni koji bi mogao da bude prvi stručnjak u Meksiku koji će dobiti otkaz. Huarez je postigao sedam pogodaka u ovom šampionatu, a čak četiri je delo Paragvajca Darija Leskana. On je skoro deceniju igrao u Evropi. Nosio je dresove švajcarskih klubova Vila, Tuna i Lucerna, da bi se pre dve godne preselio u Meksiko u redove Huareza.

04.30: (2,30) Huarez (3,10) Pumas Unam (3,10)

Domaćin je u poslednja tri meča primio čak 10 golova. Pumas igra očajno na gostovanjima. Ima samo bod u pet mečeva, sa samo jednim postignutim pogotkom. Prošle nedelje u gradskom derbiju Unam je poražen od Kruz Azula (0:1), a lider meksičke Klausure je gol postigao u poslednjim trenucima meča.

Na šest utakmica ova dva tima u poslednje tri godine došlo je čak četiri remija, od toga tri puta 1:1. U poslednjem meču ova dva tima u Huarezu bila je goleada sa čak osam pogodaka (4:4).

U prvom meču 11. koal Puebla noćas (02.30) dočekuje Atlas. Oba tima su u odličnoj formi. Domaćin je neporažen već pet utakmica, a gosti čak na sedam. Poslednja tri meča ova dva tima pao je samo po jedan gol, a Puebla ima dva vazana trijumfa od po 1:0.

02.30: (2,95) Puebla (2,65) Atlas (2,75)

Sistem takmičenja u ovogodišnjoj meksičkoj Klausuri je isti kao u Aperturi. Igraće se jednokružni sistem, 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju bitku u plej-ofu za šampiona. Prvenstvo je planirano da se završi 30. maja.


tagovi

PumasMeksiko 1MeksikoPueblaAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara