Fudbaleri Radničkog (©Star sport)
Fudbaleri Radničkog (©Star sport)

Radnički brani tvrđavu, povrede i kartoni remete Pazar, Mladost se gosti na Zlatiboru

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.08.20. | 08:47

Danas na programu pet duela u Superligi

Kompletna pažnja javnosti, kao i uvek, biće usmerena na okršaje Vojvodine i Partizana, odnosno Crvene zvezde i TSC-a, dok će ostali izazivači za izlazak na evropsku scenu pokušati da iskoriste rezultate dva derbija 6. kola Superlige. Čukarički je juče na premijeri osvojio bod u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, a Radnički večeras ima posla sa Proleterom (19.30).

Izabrane vesti

Novosadski sastav je poražen od strane Nišlija na četiri od pet dosadašnjih megdana u Superligi, međutim, Proleter igra veoma dobro pod komandom Branka Žigića i neće biti lak zalogaj. Radnički u ovaj susret ulazi sa sedme pozicije i devet bodova na svom kontu, dok je Proleter na desetom mestu sa osam bodova.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak optimista je pred okršaj sa Novosađanima. Ima i zbog čega. Nišlije su ove sezone na Čairu trijumfovale u sva tri navrata, a ukupno posmatrano slavile su na devet poslednjih ligaških domaćinstava. Sa druge strane, Proleter nije briljirao u gostima u minuloj sezoni, ali u ovoj je ostvario pobedu i remi.

"Igramo kod kuće i naš cilj je pobeda. Od početka sezone na Čairu imamo tri od tri i daćemo sve od sebe da sačuvamo stoodstotan učinak. Proleter je iskusna ekipa koja igra čvrst i disciplinovan fudbal, a u gostima se uglavnom oslanja na kontre. Nezgodan protivnik i biće veoma važno ako uspemo da rano dođemo do vođstva. Mi ćemo igrati našu igru, napašćemo ih od prvog minuta i verujemo da ćemo nakon ovog meča zadovoljno otići na prvu reprezentativnu pauzu u ovoj sezoni", rekao je Batak.

Kadrovska situacija kluba iz Niša pred ovaj meč je bolja nego u proteklim sedmicama.

"U ekipu se nakon povrede vraća štoper Žarko Marković i to je veoma važno za nas. Sa druge strane, neću moći da računam na iskusnog vezistu Nenada Šjivića. On je pre četiri dana na treningu doživeo prelom ruke, uspešno je operisan i sada ga čeka duža pauza. Novajlija Uroš Đuranović je stigao pre dva dana i nije realno da igra", završio je Batak.

Interesantno će biti i u dvoboju Novog Pazara i Radnika (19.30). Radi se o ekipama koje su četiri od dosadašnjih pet kola završile sa više od tri gola. Biće to prvi meč za Surduličane posle odlaska Sima Krunića, a predvodiće ih prvi pomoćni trener Dejan Đuričić.

"Vrlo respektujemo ekipu Novog Pazara. Idemo timu koji je u stvaranju, ali je i u tom stvaranju pobedio na svom terenu Partizan, u zadnjem kolu sa igračem manje osvojio bod protiv Mačve u Šapcu... Mi smo svesni, pak, našeg kvaliteta, želimo naš dobar rad iz prethodnog perioda da probamo da valorizujemo kroz osvojeni bod i da od ovog kola krećemo da se penjemo tamo gde nam je i mesto", istakao je Đuričić, koji za put pred Novi Pazar, osim povređenog Bogdanovskog, na raspolaganju ima sve igrače prvog tima.

Šef stručnog štaba Pazaraca, Kenan Kolašinac, ističe da njegov tim više nema pravo na grešku na domaćem terenu, da je pobeda imperativ.

"Malo nam atmosferu remete povrede i kartoni, ali ekipa mora da bude spremna za tu vrstu problema. Posle poraza u susretu sa Javorom nemamo pravo na grešku na domaćem terenu. Pobeda je imperativ protiv odličnog Radnika, a bod u Šapcu vratio nas je na pravi kolosek. Što se tiče promene na klupi Radnika, Đuričić je dugo u stručnom štabu i radi se o ozbiljnom stručnjaku. Takve promene uvek ekipi donesu nešto novo, ali probaćemo da to osujetimo i da se na kraju radujemo. Želim da budemo agresivniji i da od starta utakmice sistem funkcioniše kako treba, bez padova", rekao je Kolašinac.

Na Banjici, Rad će pokušati da protiv Napretka osvoji prvi bod (17.00). Građevinari do sada znaju samo za poraze, a šire posmatrano nanizali su ih 12. Na šest od proteklih sedam duela izgubili su sa najmanje dva gola razlike. Ne briljira ni tim iz Kruševca. Slavio je samo jednom u gostima na sedam prethodnih susreta, ili bolje zvuči poražen je na šest od sedam minulih gostovanja.

Zbirno su Rad i Napredak dali pet golova u pet kola i red je da se sada raspucaju. Šef stručnog štaba Čarapana Dragan Ivanović najavljuje ofanzivniji pristup.

"Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre, iako gostujemo. Očekujem tvrdu utakmicu. Ekipa Rada nije iz gornjeg dela tabele. Protiv Vojvodine smo morali defanzivnije, jer smo tako procenili. Igrači su se brzo oporavili, pa se nadam dobroj utakmici i da pokušamo da donesemo bod ili sva tri", istakao je Ivanović.

Dueli OFK Bačke i Voždovca obično su bez mnogo pogodaka. Poslednja četiri dvoboja završena su 0-2, a Zmajevi nisu primili gol u susretu sa timom iz Bačke Palanke na pet od proteklih šest okršaja. I forma Bačke kazuje da ne treba očekivati goleadu, pošto su Plavi vezali tri duela sa najviše dva pogotka.

Poslednji meč današnjeg programa igra se na Zlatiboru, gde se Mladosti smeši pobeda. Domaćin je do sada sakupio samo bod, a na četiri od pet mečeva poražen je sa dva ili više golova razlike. Sa druge strane, Lučanci su trijumfovali na četiri od pet odigranih susreta i bez dileme su veliki favoriti.

SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Inđija - Javor 3:2 (1:0)

/Aleksić 8, Dimitrov 56pen, Bastajić 82 - Luković 68, Jevtić 75/

Metalac - Čukarički 0:0

Subota

17.00: (3,00) Rad (3,20) Napredak (2,45)

19.30: (3,10) Novi Pazar (3,35) Radnik (2,30)

19.30: (4,00) Zlatibor (3,45) Mladost Lučani (1,95)

19.30: (2,65) OFK Bačka (3,20) Voždovac (2,75)

19.30: (1,60) Radnički Niš (3,80) Proleter NS (6,00)

Nedelja

18.45: (2,95) Vojvodina (3,30) Partizan (2,45)

20.00: (4,20) Mačva (3,45) Spartak (1,90)

21.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) TSC (14,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaRadnički NišProleter Novi SadNovi PazarRadnikNapredak KruševacRadMladost LučaniZlatibor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara