Radonja i Herta počeli da troše kredite, Cvajta preti kao provalija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 20:16

U Majncu samo 1:1

U liku novog gazde i najvećeg finansijera Larsa Vindghorsta mnogi su videli preporod. Maštalo se o izlasku u Evropu, za godinu dve i o Ligi šampiona, stigla su zvučna pojačanja... I onda bolno otrežnjenje. Realnost je surova borba za opstanak, a neka lepša vremena što bi sličila na ona s kraja prošlog veka, kada je berlinska Stara dama bila deo evropske elite - daleko su. Put što vodi do vrha nije moguće preći preko noći, pokazalo se to nebrojano puta, evo sada i u slučaju Herte i Larsa Vindhorsta.

U prvom od tri odložena meča momci Pala Dardaija nisu uspeli da slave. U Majncu 1:1 "za domaćina", koji tri runde pre kraja ima velikih šest bodova više od prvog tima ispod crte.

Izabrane vesti

Bajern nije uspeo da prekine seriju Boa Svensona i njegove čete. Taj novi Majnc ni preostala tri nemačka učesnika Lige šampiona nije uspela da slome, pa zašto bi onda Herta, zapitaće se mnogi? Možda zato što je u prethodna tri kola, pre nego što će pola tima oboleti od koronavirusa, vidan bio napredak u igri. Možda zato što je došlo stani-pani i vreme da pojačanja vredna ukupno 150.000.000 evra konačno nešto pokažu, da potegnu kad je teško.

Možda, možda i možda...

Ali od toga ništa. Berlinci su u Majncu uzeli samo bod. Od Kelna koji je na poziciji što vodi u doigravanje daleko su dva koraka, međutim imaju i dve utakmice manje. S te tačke gledano Herta i nije u tako lošoj poziciji, ali ako se u obzir uzme da će sve do poslednjeg kola igrati na svaki tri dana, iliti u prevodu pet mečeva u 12 dana - situacija se, priznaćete, značajno komplikuje.

Herta je imala prednost od 36. minuta. Pogodio je glavom Luka Tusar nakon što je odlično centrirao Marton Dardai, sin trenera Berlinaca. Gosti su prednost čuvali tek nepuna četiri minuta. Da je u izvanrednoj formi poslednjih nedelja potvrdio je Filip Mvene, bombom sa 17 metara za, ispostaviće se, konačnih 1:1.

Vreme je prolazilo, Majnc je bio prilično zadovoljan, dok je Herta nije mogla do novog vođstva. Probali su gosti uvođenjem Kšištofa Pjonteka i Nemanje Radonjića u finišu. Srpski reprezentativac u 82. minutu poslao je odličnu loptu za Vladimira Daridu, ovaj proigrao Pjonteka, da bi Poljak sa dva metra promašio. Bila je to najbolja šansa za Hertu...




tagovi

BundesligaNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara