©Starsport
©Starsport

Radulović: Kvalitet sa klupe je rešio meč

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 23:47

"Dostojanstven poraz, borićemo se do kraja za svaki gol i bod"

Još jednom je Crna Gora u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prikazala solidnu partiju, ali nije izdržala do kraja.  

U finišu mečeva Sokolovi su ispustili bod protiv Srbije u Podgorici, pa dva protiv Litvanije u gostima i večeras ponovo jedan "zlata vredan" u beogradskom duelu sa Orlovima. Uspeli su gosti da izjednače preko majstora Stevana Jovetića, ali kako je vreme prolazilo sve teže su disali pa iako pritisak srpskog tima u drugom poluvremenu nije bio toliko žestok, poklekli su još dva puta.  

Izabrane vesti

Srbija je slavila 3:1 i ostvarila izuzetno važnu pobedu u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Crnu Goru samo još teorija čuva u igri. Neophodne su joj pobede nad Litvanijom kod kuće, pa u Mađarskoj, ali i poraz Srbije od Bugarske u Leskovcu. 

"Pre svega bih čestitao Srbiji na zasluženoj pobedi. Ja mogu biti zadovoljan kako je naša ekipa delovala, ono što smo obećali to smo ispunili, ali imali smo jednu povredu, a prvi udarac na gol bio je i gol. Smogli smo snage da izjednačimo i ozbiljno zapretimo, bili čak i opasniji od Srbije. U drugom poluvremenu smo krenuli hrabro, ali individualni kvalitet sa klupe je rešio meč. Kada imaš takva dva igrača na klupi... (Sergej Milinković Savić i Filip Kostić, op. aut). Slično se desilo i u Podgorici. Izgubili smo sistem, postavku, a oni su to znali da kazne", konstatovao je Miodrag Radulović

Selektor Crne Gore smatra da je njegov tim pružio dostojan otpor favorizovanom rivalu. 

"Ako treba da se izgubi, onda je ovo dostojanstven način. Svakako je drugi gol prelomio, bilo je malo vremena do kraja utakmice. Spremili smo izmene da krenemo napred, ali i pre tih izmena primili smo treći gol. Odbrana je izgubila loptu, a protivnik to znao da kazni".  

Situacija je takva da bi Crna Gora kvalifikacije mogla da završi na prvom, ali i na četvrtom mestu u grupi. 

"To je ono što sam govorio, da je grupa veoma izjednačena. Bilo je dosta nezadovoljnih posle 2:2 u Litvaniji, a oni su pobedili Bugare i namučili Mađare. Zakomplikovala se situacija, mi ćemo se koncentrisani na nas, imamo dosta povreda i problema sa kartonima, ali borićemo se do kraja za svaki gol i svaki bod", istakao je Radulović, uz dodatak da zbog tri žuta kartona Stefan Savić neće moći da nastupi u narednom meču Sokolova.



tagovi

EURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za EPreprezentacija Crne GoreCrna GoraMiodrag Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara