Selektor Crne Gore Miodrag Radulović (Reuters)
Selektor Crne Gore Miodrag Radulović (Reuters)

Radulović: Spremni smo za Srbiju sa jednim ili dva napadača, želimo pobedu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 13:00

Posle pobede nad Bugarskom u taboru Crne Gore vlada opravdani optimizam

Tri dana nakon što je reprezentacija Crne Gore izvojevala tri velika boda u Bugarskoj na startu Evro kvalifikacija, očekuje je još zahtevniji zadatak. U Podgorici će u ponedeljak gostovati Srbija Dragana Stojkovića Piksija s namerom da nakon trijufma protiv Litvanije u Beogradu arhivira novo osvajanje celog plena.

Orlovi će na papiru bili daleko kvalitetniji rival, ali samopouzdanje Crne Gore, a samim tim i očekivanja su ozbiljno porasli nakon što je Nikola Krstović srušio Bugarsku.

Izabrane vesti

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer smo se dosta potrošili Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve", rekao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović i nastavio:"Poznajemo dobro protivnika, veoma cenimo njiegov kako individualni, tako i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način."

Za razliku od okršaja sa Bugarskom, najbolji igrač Hrabrih sokolova Stevan Jovetić trebalo bi da se nađe u startnoj postavi.

"Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić - sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman", istakao je Radulović.

Selektor Crne gore veruje da će se ključna bitka voditi na sredini terena.

"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih."

Srbija je protiv Litvanije istrčala na teren sa dva špica, napadačkim tandemom Mitrović - Vlahović.

"Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju".

Crna Gora već ima tri boda, da li bi bila zadovoljna sa četiri nakon dvomeča?

"Videćemo nakon utakmice. Sigurno da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zaletati, nema potrebe za tim", zaključio je Radulović..


tagovi

reprezentacija Crne Gorefudbalska reprezentacija SrbijeMiodrag Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara