Predrag Rajković ©Reuters
Predrag Rajković ©Reuters

Rajković odoleo Kneževima, ludilo na Žofri Žišaru - Sent Etjen ustao iz mrtvih za 120 sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 17:04

Podela plena u Nantu, Brest pobegao iz opasne zone

U okviru 13. kola francuske Lige 1 u terminu od 15.00 odigrana su četiri susreta. Monako je nsatavio da razočarava, pa je tako ostao bez pobede u okršaju sa Remsom (0:0). Predrag Rajković je po četvrti put u sezoni ostao nesavladan, a njegovi saigrači su imali prilika i da sruše velikog favorita, ali nisu uspeli da ih iskoriste.

Na kraju prilično izjednačen meč, Monako je dugo palio motore, pa je tek u finišu odigrao nešto konkretnije. Najpre je pripretio preko Kevina Folanda, ali je Rajković osujetio pokušaj nemačkog reprezentativca i sačuvao mrežu. Par minuta kasnije još jedna velika prilika, Orelijen Šaumeni je ostao sam pred golom Remsa, tukao je glavom sa svega par metara, iz ne baš idealne pozicije, ali je lopta otišla pored gola, pa je srpski golman imao i sreće.

Izabrane vesti

Na kraju podela plena, koja Monako stavlja na 10. mesto na tabeli (18 bodova), dok je ekipa bivšeg golmana Crvene zvezde i reprezentativca Srbije 16. sa šest bodova manje. Vrlo bitan bod za Rems i dobro izdanje Rajkovića pred ključni duel Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Neverovatan rasplet viđen ne na Žofri Žišar stadionu, gde je gostovao Klermon. Gosti su vodili sve do drugog minuta sudijske nadoknade, kada je Žan Filip Kraso najpre poravnao , a onda 120 sekundi kasnije Sajdu So preokrenuo rezultat - 3:2.

Prva pobeda za Sent Etjen u sezoni. Pomogla mu je i da pobegne sa začelja i na dnu tabele ostavi Mec.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi za samo pet minuta u nastavku Mohamed Bajo i Žason Bertomir doneli dva gola prednosti Klermonu.

Arno Nordan je vratio domaćina u igru pogotkom u 78. minutu, a kada se činilo da će Sent Etjen pretrpeti i sedmi poraz u sezoni, usledio je veliki preokret. Kraso je na asistenciju Nordana poravnao, da bi So samo dva minuta kasnije, na novu asistenciju junaka Nordana, doneo Zelenima prvi trijumf u ligi još od 9. maja tekuće godine!

Brest je u strašnoj formi. Vezao je četvrti meč bez poraza i drugu pobedu. Posle Monaka, na pleća je oborio i Lorijan - 2:0.

Domaćin je poveo u petom minutu preko Adrijana Grbića i činilo se da će Brestovoj seriji doći kraj. Ipak, u 28. minutu neoprezni Žerom Ergo zbog užasnog prekršaja dobija direktan crveni karton i rodila se nada u gostujućem taboru.

Do poluvremena nije bilo promene rezultata, da bi gosti preuzeli stvari u svoje ruke u nastavku. Najpre su dobili penal u 58. minutu, koji je u gol pretvorio najbolji igrač ekipe Romejn Favr. Nastavili su da napadaju, trudio se i Lorijan, ali su mreže mirovale - sve do 80. minuta. Snažni Stiv Munije postiže pogodak u 80. minutu, koji je Brestu omogućio da ispliva iz opasnih voda u nešto mirnije.

Nant i Strazbur su podelili plen u veoma interesantnom duelu - 2:2 (1:1).

Kanarinci su poveli u 20. minutu preko Kalife Kulibalija, da bi sjajni Habibu Dijalo poravnao rezultat u smiraj prvog dela igre.

U nastavku Rendal Kolo Muani vraća prednost Nantu, samo tri minuta po povratku sa pauze, a potom gosti ostaju sa desetoricom, kako je Ludovik Ažork zaradio direktan crveni karton. Ipak, nije to sprečilo Strazbur da se i rezultatski vrati. Igrao se 68. minut kada je Adrijen Tomason pogodio za 2:2.

Nant je napadao sa igračem više, trudio se da dođe do tri boda, a najbolju šansu imao je u 84. minutu kada je Ludovik Blas pretio iz kaznenog prostora, ali je ipak poslao loptu pored leve stative.

FRANCUSKA 1 – 13. KOLO

Petak

Lans - Troa 4:0 (3:0)

/Kalimuendo 14, Said 30, Klaus 35, Frankovski 60/

Subota

Lil - Anže 1:1 (1:0)

/Đalo 27 - Unahi 83/

Bordo - Pari Sen Žermen 2:3 (0:2)

/Nejmar 26, 43, Mbape 63 - Elis 79, Nijang 90+3/

Nedelja

Marselj - Mec 0:0

Lorijan - Brest 1:2 (1:0)

/Grbić 5 - Favr 58, Munije 80/

Nant - Strazbur 2:2 (1:1)

/Kulibali 20, Kolo Muani 48 - Dijalo 44, Tomason 68/

Rems - Monako 0:0

Sent Etjen - Klermon 3:2 (0:0)

/Nordan 78, Kraso 90+1, So 90+3 - Bajo 59, Bertomir 64/

Nica - Monpelje U TOKU

20.45: (2,65) Ren (3,40) Lion (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Predrag RajkovićFrancuska Liga 1KlermonNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara