Rakonjac na teret Rusa u Zvezdi - otkup 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 18:30

Crnogorski napadač uskoro na Marakani

Pokušavala je Crvena zvezda da dovede ime koje zveči u špicu, napadača koji bi bio garant golova i u potencijalnom učešću u Ligi šampiona. Međutim, prvi pikovi poput Kroasoa iz Sent Etjena bili su finansijski prevelik zalogaj za srpskog šampiona. Od Niana iz Meca se odustalo usled slabe statistike, kao i lošeg iskustva sa Kulibalijem i Dionijem, nije prošao pokušaj i sa nekim drugim strancima.

Na kraju je Crvena zvezda postigla dogovor sa moskovskom Lokomotivom oko pozajumice Marka Rakonjaca. Crnogorski napadač će uskoro biti i zvanično predstavljen u Ljutice Bogdana, gde bi u prvih šest meseci trebalo da predstavlja ispomoć Aleksandru Pešiću. Od njegovog učinka u prolećnoj sezoni zavisiće hoće li crveno-beli aktivirati neobaveznu otkupnu klauzulu koja iznosi tačno milion evra.

Izabrane vesti

Period dokazivanja mladog napadača međutim neće koštati crveno-bele s obzirom na to da je šampion Srbije sa ruskim klubom dogovorio pozajmicu koja podrazumeva da sve obaveze oko plate nastavi da izmiruje član Premijer lige. Centarfor u Moskvi, tokom ove sezone, ima zagrantovana primanja od 400.000 evra

Rakonjac je jesenas odigrao 15 utakmica za Lokomotivu, uglavnom je doduše na teren ulazio sa klupe, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Jasno je dakle da njegov dolazak neće ugroziti status Aleksandra Pešića kao prvog Zvezdinog špica.

Međutim, posle odlaska Kulibalija crveno-belima je bila potrebna još jedna opcija u napadu, jer je pored Pešića tu još samo 17-godišnji Jovan Mijatović, a ni on nije klasična devetka.


tagovi

Marko Rakonjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara