Roberto Manćini (Reuters)
Roberto Manćini (Reuters)

Rangnik još nije seo na klupu, a Junajted razmišlja o Manćiniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 19:31

Crvenim Đavolima izgleda ne smeta činjenica da je četiri godine sedeo na klupi gradskog rivala

Mančester junajted je juče ozvaničio dolaazak Ralfa Rangnika na mesto privremenog trenera. Nemac još nije dobio radnu vizu, čeka se njegov trenerski debi koji će se teško dogoditi pre nedelje, ali ništa od toga ne smeta upravi Junajteda da se aktivno bavi pronalaženjem čoveka koji će narednog leta, kada Rangnik bude preuzeo konsultantsku ulogu, preuzeti njegovu poziciju. Britanski Telegraf je danas pod vinjetom eksluzivno objavio informaciju da bi taj čovek mogao da bude Roberto Manćini.

Na prvu loptu scenario koji ne deluje previše realno, ako se zna da je italijanski stručnjak četiri godine (2009-2013) bio na kormilu gradskog rivala kojem je 2012. doneo 44 godine čekanu titulu prvaka Engleske. Uz to, sa Manćinijem na kormilu Građani su godinu dana ranije osvojili FA kup, te jedan Komjuniti Šild, ali prema navodima sa Ostrva, selektor Italije jeste želja Crvenih Đavola kojima njegovi trofeji sa Sitijem ne predstavljaju prepreku.

Izabrane vesti

Pomenuti Telegraf kao potencijalnu prepreku navodi eventualni plasman Italije na Svetsko prvenstvo koje je na programu u novembru 2022, ali čak i da se Azuri preko baraža u martu naredne godine plasiraju na Mundijal u Kataru, veruje se da se Junajtedovi afiniteti ne bi promenili.

Manćini važi za vrlo posvećenog selektora, ima ugovor sa selekcijom šampiona Evrope do 2026. godine, ali nije isključeno da se rodi želja za povratkom u klupski fudbal, pre svega najkonkurentniju i po mišljenju mnogih najkvalitetniju ligu Evrope. Mančester siti je napustio pre osam godina, zatim jednu sezonu predvodio Galatasaraj, dve godine bio na kormilu Intera, pa još 12 meseci u Zenitu iz Sankt Peterburga. Ipak, ne bi trebalo zaboraviti da je Italiju popeo na krov Starog kontinenta i da je sa Azurima pre dva meseca oborio svetski rekord po broju utakmica bez poraza u reprezentativnom fudbalu - 37 (28 pobeda, devet remija).

Čim se prethodne nedelje pojavila vest da je postignut dogovor između Rangnika i Junajteda, bilo je jasno da je reč o privremenom rešenju na poziciji glavnog trenera. Prethodno su želje velikana sa Old Traforda bile Maurisio Poketino, Ajaksov Erik Ten Hag i Brendan Rodžers i to baš ovim redosledom. Videćemo, kako vreme bude odmicalo, gde će se na toj listi obreti Roberto Manćini.


tagovi

Roberto ManćiniMančester Junajtedfudbalska reprezentacija Italije

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara