Amadu Haidara (Foto: AFP)
Amadu Haidara (Foto: AFP)

Rangnik kuje planove za januar: Junajted šalje skaute na Lajpcigove utakmice

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 17:42

Gledaće Amadua Haidaru

Tragali su u Mančester Junajtedu neko vreme za privremenim rešenjem na klupi – zbog toga se valjda toliko čekalo na Solskjerov otkaz - dok istu, nadaju se na Old Trafordu, na kraju sezone ne preuzme Maurisio Poketino. Tragali, tragali i konačno ga pronašli prethodne nedelje.

U crveni deo Mančestera je došao Ralf Rangnik, jedno od boljih rešenja – s obzirom na dostupne opcije na tržištu – da pomogne slavnom engleskom klubu da pregura još jednu košmarnu sezonu. I mada mu u ugovoru jasno piše da će ulogu menadžera obavljati samo u narednih sedam meseci – potom će u naredne dve godine obavljati ulogu savetnika – nemački stručnjak već planira januarski prelazni rok.

Izabrane vesti

Da li zbog sve glasnijih informacija da Pol Pogba neće produžiti ugovor, nedostatka kvaliteta na sredini terena ili pak nečega drugog, Mančester junajted će na zimu pokušati da pazari centralnog vezistu. A, Rangnikov prvi pik je prema navodima britanskih medija - Amadu Haidara.

Ipak, daleko od toga da je novi trener Junajteda već presekao. Kako prenosi Tajms, skauti mančesterskog kluba će u narednih nedelju dana na delu pogledati 23-godišnjeg vezistu. Prvo u Bundesligi protiv Uniona u petak, a potom i u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija sredinom naredne sedmice.

Pomenuti izvor napominje kako Rangnik odlično poznaje Haidarine kvalitete, uostalom upravo on ga je leta 2018. godine i doveo iz bratskog Salcburga i trenirao ga jednu polusezonu, te smatra da bi mu ovaj pomogao u implementiranju gegenpresinga na Old Trafordu.

Haidara je već četvrtu sezonu u Lajpcigu. U prve dve se postepeno probijao u prvi tim, ali je u naredne dve, kako kod Julijana Nagelsmana prethodne, tako i kod Džesija Marša ove, postao neizostavan član veznog reda. Pre pet meseci je produžio ugovor sa Bikovima do jula 2025. godine, ali Tajms ističe da u njemu ima klauzulu postavljenu na 33.000.000 funti, što za Junajted neće predstavljati veliki problem.


tagovi

Amadu HajdaraMančester JunajtedRB LajpcigRalf Rangnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara