Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Rasing bez poraza kod kuće, Njuels nije slavio u gostima

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 22:29

Argentina 1: Akademci favoriti u Aveljanedi protiv Old Bojsa u sklopu 11. kola prvenstva

Uspešan start u kontinentalnim takmičenjima sredinom prošle nedelje izgleda da se negativno odrazio na domaću scenu kada su u pitanju Rasing i Njuels Old Bojsi. Akademci iz Aveljanede u prethodnom kolu argentinske Profesionalne lige pretrpeli su poraz na gostovanju u La Plati od Himnasije, dok su Leprozni podbacili pred prepunim tribinama svog stadiona u gradskom derbiju protiv najljućeg rivala Rosario Sentrala, odigravši susret bez golova.

Kako je odigrana tek trećina predviđenih utakmica u prvenstvu, mesta za popravni ima. Ipak, u slučaju ova dva tima, njihov međusoban duel u sklopu 11. kola domaćeg prvenstva, koji je na programu noćas (00.30) na stadionu Huan Domingo Peron, može biti od presudnog značaja za određivanje prioriteta u nastavku sezone. Možda ne po trenutnim pozicijama, ali po broju bodova i jedni i drugi još pripadaju gornjem delu tabele i novo rasipanje istih već bi značilo ozbiljan zaostatak za vodećima na tabeli.

Izabrane vesti

Rasing je argentinski šampionat počeo veoma loše, jer u uvodne tri utakmice nije uspeo da upiše pobedu. Situacija se znatno popravila od četvrtog kola, gde je ekipa Fernanda Gaga zabeležila pet pobeda, ali isto tako je pretrpela i dva poraza, računajući i onaj od proteklog vikenda od Himnasije u La Plati rezultatom 3:1.

Na tabeli argentinske Profesionalne lige, Rasing se sa 17 osvojenih bodova iz pet pobeda i dva nerešena rezultata, uz tri pretrpljena poraza, nalazi na 8. mestu, sa sedam bodova manje od lidera River Plejta. Pored, sada već ohrabrujućih nastupa u argentinskom šampionatu, La Akademija dobro napreduje i kroz Kup Argentine, a debitovala je pobedom u Kopa Libertadoresu.

00.30: (1,92) Rasing (3,40) Njuels (4,20)

U Grupi A najjačeg klupskog kontinentalnog takmičenja, Rasing je pobedio Njublense sa 2:0 na stadionu Roa Reboljedo u čileanskom gradu Konsepsionu. Domaći tim je imao čak 22 udarca upućena ka golu Rasinga, ali su u okvir išla samo četiri. Akademija je imala znatno manje šansi, ali je bila efikasnija od protivnika golovima Matijasa Rohasa i Paola Gerera. Ova pobeda ima veliku težinu pošto se u grupi nalazi još Flamengo, kao branilac titule iz protekle sezone, kao i uvek neugodni ekvadorski šampion, u ovom slučaju Aukas, koji je takođe startovao pobedom, ali protiv već pomenutog aktuelnog šampiona.

Niz od četiri pobede u domaćem prvenstvu okončan je u poslednjem kolu, kada su gostovali Himnasiji na stadionu Huan Karmelo Zeriljo i izgubili sa 3:1. Vukovi su na tom meču rano stigli do prednosti, već u 8. minutu golom Kristijana Tarahonea. U drugom poluvremenu domaći tim je povećao prednost pogotkom Leonarda Moralesa. Rasing je u 67. uspeo da prepolovi prednost golom Džonatana Gomeza, ali je samo nekoliko trenutaka pre poslednjeg sudijskog zvižduka Franko Soldano postavio konačnih 3:1 za tim iz La Plate.

Od početka sezone, na domaćem terenu, ekipa Fernanda Gaga ostvarila je zavidan učinak. U pet utakmica, zabeležene su četiri pobede i jedan remi. Vredi napomenuti da je tim takođe uspešno započeo kampanju i u Kupu Argentine tokom ovog perioda, prebrodivši San Martin iz Fermose kao prvu prepreku u ovom takmičenju.

Sa druge strane, Njuels Old Bojsi su kroz dosadašnji deo prvenstva vodili umerenu kampanju, koju su započeli sa izvesnom nestabilnošću, a u poslednjim okršajima su dodatno popravili formu. Trenutno tim ima samo jedan poraz u minulih šest mečeva i zauzima 9. mesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova, samo dva manje od noćašnjeg protivnika. Njuels takođe ima obaveze na međunarodnoj sceni igrajući u Grupi E Kopa Sudamerikane, koju dele sa Santosom, Audaks Italijanom i Blumingom. U prvoj utakmici 4. aprila Leprozni su na gostovanju u Čileu savladali Audaks minimalnim rezultatom. Pobedonosni pogodak stigao je tek u poslednjem minutu meča, a junak gostiju bio je Brajan Agire.

Njihova poslednja utakmica bila je prethodnog vikenda, kada su uz veliku podršku navijača igrali protiv najvećeg rivala Rosario Sentrala, inače tima koji se trenutno nalazi na četvrtom mestu u prvenstvu. Njuels je dominirao sa čak 70% poseda lopte, ali ovaj segment nije iskorišćen na najbolji način. Samo četiri udarca ka golu Rosario Sentrala, nijedan u sam okvir i na kraju je utakmica završena bez golova, rezultat koji nikome nije bio od koristi.

U direktnom obračunu ovih timova, Rasing je u prednosti pošto je u poslednjih šest mečeva zabeležio tri pobede i tri remija. Poslednji njihov susret bio je 16. juna prošle godine u šampionatu na stadionu Marselo Bijelsa, i završen je bez golova na obe strane.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 utakmice 1-3I & 1-3II poluvreme

---------------------

ARGENTINA 1 - 11. KOLO

Utorak

Barakas - Platense 1:0 (1:0)

/Kapraro 16/

Sreda

Argentinos Juniors - Union 5:1 (3:0)

/Avalos 21, 30, 53, Makalister 40, Gonzales 78 - Gonzales 83/

Kordoba - Lanus 1:1 (1:0)

/Tores 24 - Dijaz 58/

Instituto - Velez 1:0 (1:0)

/Boki 33/

Banfild - Defensa i Hustisija 0:3 (0:1)

/Solari 12, Kardona 54, Miriteljo 76/

San Lorenco - Boka Juniors U TOKU

23.55: (2,70) Belgrano (2,95) Urakan (2,90)

Četvrtak

00.30: (1,92) Rasing (3,40) Njuels (4,20)

02.30: (1,95) Estudijantes (3,40) Atletiko Tukuman (4,10)

02.30: (2,30) Rosario (3,10) Independijente (3,40)

19.00: (2,95) Arsenal (3,05) Godoj Kruz (2,60)

21.30: (3,15) Kolon (3,25) Taljeres (2,35)

Petak

00.30: (1,35) River Plejt (4,90) Himnasija LP (9,50)

02.30: (1,75) Tigre (3,50) Sarmijento (5,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Rasing KlubNjuels Old Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara