Vuk Rašović (©AFP)
Vuk Rašović (©AFP)

Rašović juri gol minusa, Veselinović bez pola tima

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 10:07

Srpski treneri imaju teške izazove u Liga kupu Ujedinjenih Arapskih Emirata

Dvojica od trojice srpskih trenera imaće danas obaveze u Zalivskom kupu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tokom jučerašnjeg dana Goran Tufegdžić se sa svojom Fudžairom plasirao u glavnu fazu Liga kupa, a tamo bi da se nađu i Vuk Rašović sa Al Vahdom, odnosno Aleksandar Veselinović sa Al Dafrom.

Izabrane vesti

Al Vahda ima zaostatak iz prvog susreta, pošto je Al Vasl slavio na njenom terenu sa 2:1, pa joj je neophodan trijumf sa dva gola razlike, ili pobeda u goleadi, kako bi izborila prolaz dalje. Rašovićevi Klaretsi se smatraju jednim od najjačih i najkonkurentnijih timova u državi, a trenutno su posle uvodnih pet rundi šampionata pozicionirani na četvrtom mestu sa 10 bodova. Pred duel sa Al Vaslom, koji nije pokazao naročitu snagu u prvenstvu, Al Vahda neće na raspolaganju imati golmana Mohameda al Šamsija, koji se nalazi na reprezentativnim obavezama.

Interesantno, ovi rivali odigrali su ligaški meč pre pet dana u Abu Dabiju i slavila je Al Vahda sa 3:2, a dvostruki strelac za goste bio je Brazilac Žoao Figeredo, koji je postigao i pobedonosni pogodak u zaustavnom vremenu u prvom meču Liga kupa.

Al Dafra ima posla sa Al Ahlijem i očekuje je znatno teži posao iako igra kod kuće. Aleksandar Veselinović na raspolaganju neće imati gomilu povređenih igrača, usled čega mu je prostor za manevrisanje znatno sužen. Nekadašnji trener Vojvodine, Spartaka i Čukaričkog neće moći da računa na Sultana al Gafrija, Denilsona, Idrisa al Amina, Badra al Atasa, Muslima Fajeza i Masuda Sulejmana, kao i Jasina al Bakita koji je sa selekcijom Jordana.

Al Dafra je tokom novembra doživela prva dva, ujedno i veoma teška poraza u šampionatu. Istina, oni su usledili od jačih rivala kakvi su lider Šarža i Al Ain, pa je izvesno da u situaciji kada je ekipa ophrvana povredama nema nikakvog rezona bacati sve karte na kup. Otuda je prošlogodišnji finalista ovog takmičenja veliki favorit.

UAE, LIGA KUP - PRVA RUNDA (REVANŠI)

Petak

15.00: (4,20) Al Dafra (3,50) Al Ahli (1,80) /prvi meč 1:1/

15.00: (3,50) Kor Fakan (4,10) Al Ain (1,75) /prvi meč 4:2/

15.00: (2,75) Al Vasl (3,30) Al Vahda (2,40) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar VeselinovićVuk RašovićGoran Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara