Rastanak Dinge i Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 10:34

Očekivan rasplet

Jedan jedini minut u prvenstvu, i to kad je na gostovanju u Ivanjici menjao u tom trenutku povređeniog Igora Vujačića. Plus, 90 u kupu sa nižerazrednom Vodojažom u Grošnici. Na ostalim susretima uspeo je da dobaci do klupe samo u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom i u poslednjem jesenjem kolu, iz razloga što Strahinja Pavlović nije ni putovao u Surdulicu kako ne bi rizikovao povredu zbog transfera u Monako. Jasno je na osnovu tih podataka da stručni štab Partizana ne računa ozbiljno na Dominika Dingu, zbog čega će se 21-godišnji štoper pre vremena rastati sa crno-belima.

Dinga je juče bio na stadionu u Humskoj, razgovarao sa čelnicima, a danas ga očekuje nova runda razgovora i po svoj prilici formalni rastanak sa klubom koji mu je letos nudio šansu. Očekuje se da ugovor o pozajmici sa ruskim Uralom bude raskinut, pošto nijedna strana nije zadovoljna kako je saradnja funkcionisala minulih meseci. Niti je Dinga opravdao poverenje Sava Miloševića, poznanika iz mlađih kategorija FSS, niti je bivši kapiten kadetske selekcije bio zadovoljan statusom. Doduše, i sam je kriv za neke situacije, jer se pre dve sedmice neobjašnjivo nije pojavio na aerodromu pred let za Tursku, iako je bio na spisku za prvi deo priprema, gde je Milošević planirao da mu rehabilituje karijeru.

Izabrane vesti

Zato će tokom četvrtka, u razgovoru sa generalnim direktorom Milošem Vazurom, Dinga u društvu agenta raskinuti ugovor o pozajmici i sa potrebnim dokumentima pokušati da pronađe novu sredinu. Zainteresovanih klubova ima, naročito u Rusiji i državama bivšeg SSSR-a, gde prelazni rok traje duže nego u ostalim zemljama Evrope.

Inače, Dinga je ugovorom vezan za Ural do juna 2021, mada je izvesno da se neće zadržavati u Jekaterinburgu.

(FOTO: MN Press)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara