Najnovije vesti

Rastanak posle pet godina saradnje i 26.380.000 evra čiste dobiti

Vreme čitanja: 2 minuta

Fredi Bobić od 31. maja više nije sportski direktor Ajnhtrahta

Kraj jedne prilično uspešne ere u Ajntrahtu. Posle trenera Adija Hitera, koji će sledeće sezone voditi Borusiju iz Menhengladbaha, sportski sektor kluba iz Frankfurta zvanično napušta i Fredi Bobić. Sportski direktor Ajntrahta dogovorio je prevremeni raskid saradnje sa klupskom upravom, pa 31. maja prestaje sa radom na Valdštadionu.

Bobić je imao aktivan ugovor do juna 2023. godine, ali se odlučio na prevremeni raskid, pošto je već postigao načelan dogovor sa berlinskom Hertom.

"Fredi Bobić je imao veliku ulogu u periodu koji je sportski i ekonomski bio uspešan za Ajntraht. Doneo je mnogo pametnih i uspešnih kadrovskih odluka, postavio je put sistemskom usavršavanju ekipe i odradio optimalan posao. Na početku je u teškim ekonomskim uslovima obezbedio finansijsku preorijentaciju, podstičući važan uzlet tradicionalnog kluba i njegovih navijača. Posle intenzivnih razgovora tokom proteklih dana, Fredi Bobić me je uverio u to da će sa maksimalnom posvešćenošću raditi za Ajntraht, kako bi postigao najbolji mogući rezultat u sezoni 2020/2021. Želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri", rekao je Filip Holcer, predsednik Nadzornog odbora.

Ajntraht je na dobrom putu da obezbedi učešće u Ligi šampiona naredne sezone, pošto ima sedam bodova više od petoplasiranog Dortmunda, a do kraja Bundeslige je ostalo još šest kola. Ekipa Adija Hitera u subotu gostuje upravo Menhengladbahu koji želi da uhvati poslednji voz kada je u pitanju borba za plasman u evropska takmičenja.

Fredi Bobić se temeljno razvijao kao sportski radnik. U martu 2009. godine postao je generalni direktor bugarskog Černomoreca, a već u julu 2010. postao je sportski direktor Štutgarta, u kojem se zadržao četiri godine. Direktorsku eru u Ajntrahtu započeo je 2016. godine, a proteklih nekoliko godina doneo je klubu višestruku finansijsku dobit unosnim transferima, a pre svega prodajom Luke Jovića u julu 2019. godine za 63.000.000 evra. Istog leta Sebastijan Ale otišao je u Vest Hem za 50.000.000.

Od juna 2016. godine, pa do 31. januara ove godine, Ajnhtraht je od prodaje igrača zaradio 166.670.000 evra, dok je na pojačanja izdvojeno 140.290.000 evra. Više od polovine sume izdvojene na pojačanja "otišlo" je upravo na leto 2019. godine, kada je potrošeno 78.340.000 evra, od čega je 22.340.000 evra otišlo na adresu Benfike, kao procenat za prodaju Luke Jovića.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva