Rat imperija za Mesija

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.08.20. | 10:51

Arapi, Kinezi i Amerikanci – svi žele Mesija

Mančester Siti ostaje favorit za dovođenje Lea Mesija, ali u trku je i definitivno ušao Pari Sen Žermen. Inter je odavno zainteresovan, a žurku ne želi da propusti ni Mančester Junajted.

Ono što je izvesno je da Argentinac napušta Barselonu i da ga više ništa ne može zaustaviti. Razvod će biti ružan jer Bertomeu i njegova klapa ne žele da puste Mesija bez obeštećenja. Leo sa druge strane smatra da mu to pripada i ne želi da njegov transfer popuni kasu i na neki način sačuva fotelje verovatno najgore uprave u klupskoj istoriji. Videćemo da li će i šta Barsa dobiti na kraju, ali to joj neće biti velika uteha kada ostane bez najvećeg.

Izabrane vesti

Makar četiri velika kluba stoje u redu za Mesija.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA MESIJEV TRANSFER

Argentinski Ole javlja da je PSŽ odlučio da ne propusti ovakvu šansu kada se već ukazala. Sanjali su prebogati vlasnici Pari Sen Žermena i prethodnih godina o Mesiju, ali nije bilo nikakve šanse da ga dovedu. Sada kada su konačno sa Nejmarom i Mbapeom skockali tim koji je dogurao nadomak osvajanja Lige šampiona, potpuno neočekivano im se ukazala prilika da naprave trio fantastiko.

Katarski milijarderi su spremni da urade sve što je potrebno da bi doveli Mesija. Ovog leta su se oslobodili visokih ugovora Kavanija i Tijaga Silve, otišli su im i Menije, Kuasi, verovatno ide i Čupo Mpoting, a biće prodat Draksler. Oslobađa se veliki prostor u budžetu za ugovor od 100.000.000 evra godišnje koliko na bruto nivou košta Mesi. Nadaju se da će im od pomoći biti i Mesijev blizak prijatelj Anhel di Marija koji bi mogao da nagovori zemljaka na selidbu u Grad svetlosti. Sa trilingom Mesi – Nejmar – Mbape, PSŽ bi zaista postao fudbalska atrakcija broj jedan u svetu.

MESI PRELAZI U PSŽ - KVOTA 12,00

Ali Mesija žele i arapski vlasnici Mančester Sitija koji ostaje favorit za njegovo dovođenje. Ovde se uz Mesija već prepliće i politika. Argentinac postaje stvar prestiža u igri dve petromonarhije čiji odnosi su zategnuti prethodnih godina. Emiraćani imaju Mančester Siti, Katarci imaju PSŽ. Oboje imaju neograničena finansijska sredstva i sada je već pitanje ponosa ko će da kupi Mesija, a ko će da ostane kratkih rukava u toj trci.

Arapima iz Sitija naruku ide što u rukavu imaju džokere poput Gvardiole i Aguera. Mesi i Pep su očigledno potrebni jedan drugom i imaju veliki obostrani motiv da se vrate na presto evropskog fudbala. Očigledno da jedan bez drugog to ne mogu. Pogotovo Gvardiola koji bez Mesija nije dogurao ni do finala Lige šampiona. Barselona se nada da bi od Sitija mogla da dobije Gabrijela Žezusa i mladog štopera Erika Garsiju u zamenu za Mesija, ali Građani nemaju nameru da ponude toliko jer imuju uverenje od Mesijevih zastupnika da će on biti slobodan i da će Barselona morati da ispoštuje klauzulu o jednostranom raskidu ugovora. Posle odlazaka Davida Silve i Leroja Sanea, Sitiju je svakako potrebno pojačanje u napadu, mada je bespotrebno trošiti reči da se Mesiju otvara pozicija jer takvog igrača svakako čeka mesto u timu. Sitijevi direktori Begiristain i Sorijano dobro poznaju Mesija iz zajedničkih dana u Barseloni, imaju sjajan odnosi i spremili su mu ponudu koju niko drugi nije: Ugovor na tri godine plus opciju da Mesi posle toga još dve sezone igra za njihovu filijalu Njujork Siti u američkoj MLS ligi. Dakle, to je bogat ugovor na poet godina. Podsetimo, Mesi sada ima 33 godine…

MESI PRELAZI U SITI - KVOTA 1,75

Pored Arapa, Mesija žele i kineski i američki vlasnici. Naravno, u pitanju su Inter i Mančester Junajted.

Mesi je Interova dugogodišnja opsesija, prebogata porodica Džang je spremna da probije sve limite zbog Argentinca. Inter ima ekonomsku moć da završi ovu operaciju kao što je Juve doveo Ronalda, ali je pitanje da li se njemu ide u Italiju i Inter koji nije konkurentan u borbi za titulu prvaka Evrope. Pogotovo ako Antonio Konte ostane trener. Teško je zamisliti Mesija i Kontea na istom zadatku.

MESI PRELAZI U INTER - KVOTA 7,00

Na kraju, Mančester Junajted takođe vreba svoju šansu. Utihnule su glasine o dolascima Džejdona Sanča ili Džeka Griliša. Iako se porodica Glejzer vodi ekonomskim interesima u transfer politici Junajteda i ne želi da skupo plaća iskusne igrače u godinama, Mesi je nešto drugo i bio bio marketinška bomba za ogromno tržište Junajtedovih navijača širom planete. Uloženo bi se vratilo. Ali opet, i ovde je teško zamisliti Mesija bez obzira na slavnu tradiciju Crvenih đavola. Solskjerov Junajted nije tim koji trenutno može da se bori za najveće trofeje.

MESI PRELAZI U MANČESTER JUNAJTED - KVOTA 17,00

Sve miriše na arapski rat za Mesijev autogram i da će Siti pobediti u toj trci bez obzira koliko je PSŽ spreman da ponudi. Samo da Mesi pre toga dobije pravni rat sa upravom Barselone i aktivira klauzulu o slobodnom odlasku. 


tagovi

Lionel MesiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara