©MN PRESS
©MN PRESS

Ratkov sačuvao nadu Orlića: Luksemburg prva Drulovićeva žrtva

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 20:54

Mlada reprezentacija Srbije na krilima napadača Salcburga slomila otpor gostiju i nastavila poteru za Ukrajinom i Engleskom(2:0)

Novi selektor - stara priča. Mlada reprezentacija Srbije je posle poraza od Engleske (0:3), na premijeri Ljubinka Drulovića, uspela da u novom izazovu sa aktuelnim strategom popravi bodovni saldo i savlada Lukesmburg (2:0) naplativši individualni kvalitet.

Posle Azerbejdžana i Severne Irske, Orlići su savladali i Luksemburg, a još jednom je prevagu našim juniorima protiv autsajdera doneo inspirisani pojedinac. Nakon odličnog izdanja Mihajla Ilića na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za tri boda i snallažljive reakcije Miloša Pantovića za slavlje u gostima Severnoj Irskoj, mladoj reprezentaciji Srbije novu pobedu doneo je Petar Ratkov, strelac prvog gola i igrač koji je iznudio penal iz kojeg je Vladimir Lučić udvostručio prednost.

Izabrane vesti

Sjajno su naši juniori otvorili utakmicu i već u 13. minutu stigli do prednosti. Napadač Salcburga iskoristio je lošu reakciju golmana Luksemburga, blokirao loptu klizećim startom i poslao je u mrežu. Činjenica da su rano načeli rivala koji je u Staru Pazovu stigao uz seriju od četiri poraza, nagoveštavala je rutinsku pobedu Orlića koji su u istom ritmu nastavili i posle stečene prednosti. Na proigravanje Lučića, Ratkov se našao u odličnoj prilici, međutim prekršajem pred golom rivala ga je zaustavio Souza te je usledio jedanaestarac koji je u pogodak pretočio upravo režiser prethodne akcije - Vladimir Lučić.

Promešane karte Ljubinka Drulovića u odnosu na duel sa Engleskom donele su željeni efekat, posebno na sredini terena. Promene usled kojih su Nikola Stanković i Aleksa Matić prepustili mesta Mihailu Stevanoviću i Urošu Kabiću, uticale su da raspoloženi Ratkov potporu dobije u triju igrača Crvene zvezde: Lučić - Kabić - Mitrović. Pomenuti kvartet najbliži trećem golu do odlaska na odmor bio je prilikom pretnji Ratkova glavom na asistenciju Mitrovića, kao i posle pokušaja Kabića, ali se rezultat nije menjao.

Odlazak na odmor više je prijao gostima koji su u nastavku uspeli da suzbiju redove i pokažu se u znatno boljem svetlu, međutim ispostavilo se da nemaju kvalitet da ozbiljnije ugroze Veljka Ilića i unesu eventualnu neizvesnost. Posle pola sata borbe tokom kojih je Luksemburg bio ravnopravan rival, Srbija je ponovo preuzela inicijativu, ali ni šanse u završnici nisu donele prvi susret u aktuelnim kvalifikacijama na kojem će Orlići postići tri gola.

Najbliži da overi treći trijumf naših juniora bio je Miloš Pantović praktično iz prvog kontakta sa loptom po ulasku u 74. minutu, ali je ofanzivac TSC-a sa leve strane na proigravanje Ratkova gađao pored bliže stative, u spoljnu mrežu.

Trećom pobedom, Srbija se sa devet bodova izjednačila sa drugoplasiranom Engleskom koja protiv Severne Irske ima priliku da se vrati na plus tri, dok na svojoj strani ima i bolji učinak u međusobnim duelima sa Orlićima.

Iako na tabeli izgledaju blizu drugoplasiranih Engleza, naši juniori su pred vrlo teškom misijom kada je u pitanju potera za selekcijom koja je u dva međusobna susreta upisala pobede uz ukupnu gol razliku 12:1, dok je ispred pomenutog dvojca je Ukrajina sa maksimalnim učinkom u pet kola.

Kada je u pitanju Luksemburg, uz peti vezani poraz večerašnji rival Orlića ostao je na dnu Grupe F sa tri boda osvojena na premijeri protiv severne Irske (1:0).


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO MLADIH (GRUPA F) - 5. KOLO

Utorak

Srbija - Luksemburg 2:0 (2:0)

/Ratkov 13, Lučić 30p/

Ukrajina - Azerbejdžan 1:0 (1:0)

/Bražko 34p/

Engleska - Severna Irska u toku



tagovi

mlada reprezentacija SrbijePetar RatkovVladimir LučićLjubinko Drulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara