Real konačno potvrdio Belingema, nastavlja se generacijska promena u veznom redu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 12:34

Ozvaničena prva transfer bomba leta

Ono što je Dortmund objavio još pre sedam dana, Real Madrid je potvrdio danas - Džud Belingem je konačno potpisao!

Svi detalji su uveliko poznati, ali za one koji ne znaju – da se podsetimo. Real Madrid je Dortmundu platio obeštećenje od 103.000.000 evra i to je ukupno četrnaesti transfer u istoriji fudbala za koji je izdvojena devetocifrena suma novca. Nemačkom vicešampionu sledi i još oko 31.000.000 evra na ime bonusa baziranih na individualnim i timskim uspesima u vreme trajanja ugovora koji je potpisan do juna 2029. godine.

Izabrane vesti

Iako nema zvaničnih informacija, danima unazad kruži priča da će Belingem na novoj adresi imati platu od 10.500.000 evra godišnje i da je odbio čak i unosnije ponude od te kako bi obukao dres Blankosa. Kako je objavljeno, zvanično će biti predstavljen u četvrtak tačno u podne. Ostaje da se vidi koji će broj Belingem nositi na promociji.

Belingemovim dolaskom Real Madrid je nastavio generacijske promene u veznom redu. Pored engleskog tinejdžera već su Eduardo Kamavinga i Oreljen Čuameni, kao i nešto stariji Fede Valverde, koji su stizali jedan za drugim i tako počeli da stiču neophodno iskustvo od neprikosnovenih majstora Luke Modrića i Tonija Krosa. Pod uslovom da obojica ostanu, Belingem će takođe moći da period adaptacije na najveći svetski klub odradi uz pomoć dvojice mentora.

Engleski vezista viđen je kao ključni dodatak za sredinu terena, čime je Real Madrid verovatno prebrinuo brigu za narednu deceniju, s tim što će naravno rotacija da se dopunjava kako pomenuti dvojac veterana bude odlazio. Modrića već sada Arapi mame unosnim ugovorom, poput onog kojim je Karim Benzema otišao u Al Itihad uz godišnju platu od 200.000.000 evra neto. On je, doduše, spreman da odigra još jednu sezonu u Blankosima pre nego što napusti Madrid.

Belingema fudbalski stručnjaci smatraju "box-to-box" vezistom budućnosti. Kada je imao 17 godina, Dortmund je za njega platio 25.000.000 evra Birmingemu koji je nedugo zatim povukao njegov dres zbog čega je klub čak bio ismevan. Sada se niko više ne smeje, a Birmingem je takođe dobio svoje parče kolača od ovog transfera. U Dortmund planiraju da najveći procenat dobijene sume ulože u budžet za dovođenje novih igrača.


tagovi

Džud BelingemLetnji prelazni rok 2023Real MadridBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara