Real nudi 50.000.000

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.19. | 09:47

Kad već neće Pogba i Eriksen

Zinedin Zidan je želeo Pogbu, Florentino Perez je hteo Kristijana Eriksena, a Real Madrid će izgleda dobiti Donija van de Beka.

Priča o Holanđaninu iz Ajaksa se ozbiljno zakotrljala i Real Madrid bi sa njim trebalo da završi atraktivan prelazni rok u kojem je već potrošio preko 300.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, Van de Bekov dolazak ne treba očekivati u narednim danima, već u finišu prelaznog roka. Zidan se i dalje nada dovođenju Pogbe i dao je instrukcije mladom zemljaku da zatraži transfer od Mančester Junajteda. Dakle, čeka se početak Junajtedovih priprema na kojima će Pogba otkriti svoju želju da napusti klub i početi neku vrstu tihog štrajka da bi izboksovao transfer u Madrid. A dobro je poznato koliki problem za klub može da bude nezadovoljni Pogba u svlačionici.

Ipak, Solskjer nema nameru da ga prodaje, vidi ga kao ključnog igrača i zato su veće šanse da će Pogba pre ostati nego napustiti Old Traford. Čak i ako Solsjker bude spreman da razvovara o prodaji, Junajted ga neće pustiti ispod 160.000.000 evra što je čak i za Real previše.

Druga Realova opcija je bio Kristijan Eriksen, ali Zidan je protiv tog transfera i Totenhem nije lak pregovarač. Real Madrid je poslednji klub na svetu kojem bi Totenhemov gazda Levi napravio bilo kakav ustupak u pregovorima posle svega što su mu uradili sa Modrićem i Bejlom.

I tako je Van de Bek kao opcija C isplivao kao najrealnije rešenje.

Ajaks ceni svog bisera na 65.000.000 evra što u Realu smatraju visokom cenom. Današnja Marka javlja da je Real spreman da plati 50.000.000 evra za Van de Beka i da nema nameru da ispuni Ajaksove zahteve. Ne zato što im je tih 15.000.000 evra u razlici nešto previše, već jer ne žele da preplaćuju igrače.

Ajaks nije imao nameru da prodaje Van de Beka ovog leta i zato je odredio tako ivosku cenu. Van de Bek je trebalo da ostane u klubu posle odlazaka De Jonga i De Lihta i bude jedan od vođa tima. Međutim, kada dođe poziv Reala, pa još i ponuda teška 50.000.000 evra, ni Ajaksu, ni Doniju neće biti lako da odbiju.

Van de Bek je u minuloj sezoni bio možda i najveće iznenađenje u timu Ajaksa (17 golova i 13 asistencija). Iako se o De Jongu i De Lihtu stalno pričalo u prethodnih godinu-dve, Van de Bek je bio faktor iznenađenja u Ajaksovoj čudesnoj sezoni u Ligi šampiona. Blistao je u duelima protiv Reala, Juventusa i prvom meču protiv Totenhema i pokazao da je nepravedno bio u senci dvojice zemljaka.

Ranije su se za njega interesovali Roma, Everton, Totenhem, Milan, pominjao se i PSŽ, ali tada mu je cena bila duplo manja. Sada je Van de Bek najrealnija opcija za vezni red Reala koji je ostao bez Ljorentea, a uskoro će i bez Sebaljosa i možda još nekih.

Real ne žuri, čeka se tačka na priču oko Pogbe, a onda se prelazi na završavanje posla sa Ajaksom i Van de Bekom.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara