Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Real nudi Zidanu novi ugovor i proširena ovlašćenja

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 12:18

ZiZu ključni faktor u dovođenju Mbapea

Tri Lige šampiona osvojio je Zinedin Zidan kao trener sa Realom Madridom, stigao je, za sada, do polufinala takmičenja ove sezone, ali ide se ka tome da će imati još prilika da taj impresivni saldo dodatno popravi.

Predsednik Reala Florentino Perez rešio je da ponudi Zidanu novi ugovor, koji bi važio do leta 2024. godine. Prosto, u poslednjoj deceniji Kraljevski klub je bio najuspešniji kada ga je s klupe predvodio legendarni Francuz, iako relacije između njega i prvog čoveka kluba, kao i sa nekim skupo plaćenim zvezdama kakva je Geret Bejl, nisu uvek bile idealne.

Izabrane vesti

Kako piše El Konfidensijal, Zidan po novom ugovoru ne bi dobio samo rešeno pitanje zaposlenja na još tri godine, nego bi dobio i proširena ovlašćenja. Perez mu je, navodno, obećao da će imati veći uticaj na izbor kod dovođenja igrača, da bi se više pitao oko toga s kim produžiti ugovor i svih ostalih tema koje se tiču igračkog kadra.

Još jedan faktor koji utiče na predsednika Reala da ponudi Zidanu produžetak saradnje je – Kilijan Mbape. Veruju u Madridu da je francuski stručnjak ključni faktor koji bi mogao da prevagne u dovođenju brzonogog napadača Pari Sen Žermena. Zidan je odavno iskazao divljenje prema Mbapeu, ovaj mu je odavno uzvratio i ta “ljubav” odavno čeka da bude realizovana, da se nađu u istom klubu.

Očekuju u Realu da će kupovina Mbapea postati dostupna nakon što PSŽ objavi zvanično da je produžio ugovor sa Nejmarom, pošto svi signali govore da Kilijan neće učiniti isto i da želi da promeni sredinu.

Zidanu važeći ugovor sa Realom ističe sledećeg leta, a novinari ga često pitaju oko toga da li mu je ponuđen novi. Njegov poslednji odgovor na tu temu je glasio:

Gledam samo dan za danom, ne idem dalje od toga. Možete da potpišete ugovor i na 10 godina, pa da sutra dobijete otkaz. Ili da potpišete na godinu, pa ostanete deset. Ništa ne planiram”, poručio je Zidan.

Ali, kada se završi sezona doći će i to na meni…


tagovi

Zinedin ZidanReal MadridPrimeraFlorentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara