Niko Vilijams (©Reuters)
Niko Vilijams (©Reuters)

Real za 50.000.000 krade Barsi "besplatnog" Nika

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 10:01

Na pomolu preokret u trci za potpis mladog napadača

Za razliku od osam godina starijeg brata Injakija, 21-godišnji Niko Vilijams nije voljan da čitavu karijeru provede u dresu Atletik Bilbaa. Mladi krilni napadač javno je izrazio želju da napusti klub po završetku sezone, kada mu ističe ugovor, ali zbog svega što su mu Baski omogućili, ne želi da to učini kao slobodan igrač. Stoga je njegov menadžer započeo pregovore sa klubom i predložio da Vilijams u januaru produži saradnju, ali samo na papiru, a uz dogovor da se ne menja aktuelno obeštećenje od 50.000.000 evra.

Može se očekivati da tako i bude, što bi značajno poremetilo planove Barseloni koja pokušava da nagovori španskog reprezentativca da kao slobodan igrač na leto pređe u Kataloniju. Igraju u Barsi na kartu Injiga Martineza, Nikovog dobrog drugara i bivšeg saigrača, koji je prošlog leta stigao iz Bilbaa bez obeštećenja. Katalonci su još pre nekoliko meseci, preko tadašnjeg sportskog direktora Matea Alemanije, kontaktirali sa 21-godišnjim fudbalerom i nadali se da će njegov naslednik Deko rutinski kompletirati transfer, međutim, najave da Vilijams želi da se oduži klubu ne idu im u prilog. A otvaraju vrata ekonomski mnogo stabilnijem Real Madridu.

Izabrane vesti

Naime, dobro upućeni AS piše da se Kraljevski klub uključio u trku za potpis mlade nade sa Barselonom i uvek prisutnim premijerligašima (pominju se Liverpul, Mančester Junajted, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Aston Vila i Njukasl). Madriđani su u finansijski mnogo boljoj situaciji od Barselone i navodno su spremni da odmah plate 50.000.000 evra jer smatraju da je Niko Vilijams odlična investicija za budućnost. Pretpostavlja se i da bi Bilbaov napadač radije ostao u Primeri, gde mu igra i brat, nego se selio u Englesku.

"To što veliki klubovi kao što su Barsa, Real i oni iz Engleske obraćaju pažnju na mene znači da dobro radim svoj posao. Bio sam jasan po pitanju odluke koju ću doneti, ali na kraju krajeva to je nešto o čemu brinu moji zastupnici, s kojima sarađujem još od 11. godine. A, tu su i moji roditelji, brat... Videćemo šta će biti, miran sam i želim da tako i ostane", izjavio je nedavno Niko Vilijams za El Periodiko.

Njegov menadžer Feliks Tainta dodao je da Bilbao ne bi smeo previše da zapinje u pregovorima.

"Klub mora da sasluša igrača i pokuša da pronađe dogovor koji je dobar za obe strane, ali polazeći od toga da se ugovor završava za nekoliko meseci. To ne sme da se zaboravi... Nismo odredili krajnji rok za pregovore, ali vodimo se nekim stavkama koje smo unapred odredili", objasnio je Nikov zastupnik.

Mladi napadač je od prošle sezone standardan u prvoj postavi Atletik Bilbaa. Prethodnu takmičarsku godinu završio je sa devet pogodaka (šest u prvenstvu, tri u kupu), a u tekućoj je jednom bio strelac. Protiv Viljareala u pobedi 3:2, a ima i pet asistencija čime je već izjednačio učinak iz prošle sezone.


tagovi

Real MadridBarselonaAtletik BilbaoPrimeraNiko Vilijams

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara