Detalj pred početak susreta (© Reuters)
Detalj pred početak susreta (© Reuters)

Realizacija glavni problem Mađara, nisu igrali ni Holender, ni Nikolić

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.06.21. | 21:53

Irci odoleli u Budimpešti – 0:0

Na Prvenstvu Evrope će igrati u grupi smrti, razumljivo je što su pred pripremni turnir birali selekcije skormnog rejtinga, mada ono što su uradili u proverama pred početak završnog turnira ne daje pravo Mađarima na optimizam da bi mogli da se odupru Portugalu, Francuskoj i Nemačkoj.

Pre četiri dana jedva su dobili Kiprane (1:0), ali u generalnoj probi nisu uspeli da nađu put do mreže Severne Irske, koja je odolela na Puškaš areni u Budimpešti i pokazala selektoru domaćina Marku Rosiju da će do početka takmičenja morati da poradi na realizaciji – 0:0.

Izabrane vesti

Ako je nešto ohrabrujuće, onda je to činjenica da je Mađarska produžila niz bez poraza na 11 utakmica – poslednji je savladali Rusi u septembru – mada je pitanje šta je to škripalo u ekipi koja je ne tako davno dala dva gola preporođenim Turcima, tri uvek nezgodnim Poljacima, dok su se trojka protiv San Marina i poker na gostovanju Andori u mundijalskim kvalifikacajama očekivali.

Najbolje prilike za domaćina propustili su Adam Šalai, debitant Adam Bogdan i vezista Osijeka Laslo Klajnhesler.

Srbin iz Sente Nemanja Nikolić nije ulazio na teren, dok Partizanov krilni napadač Filip Holender nije bio u kombinaciji. Razlog što je ostao van protokola nije poznat. Možda zato što je u petak odigrao svih 90 minuta protiv Kiprana. Za Portugalce su im obojica potrebni sveži. Prošli put na Prvenstvu Evrope u Francuskoj bilo je 3:3...


tagovi

Fudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeEuro2020Filip HolenderNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara