Eder Militao (©Reuters)
Eder Militao (©Reuters)

Realov gol kao siroče: Posle Kurtoe i Eder Militao pokidao ligament kolena

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 14:38

Duga, duga pauza čeka Realovog štopera

Karlo Ančeloti se hvata za glavnu i pita: šta se ovo zbiva? Samo tri dana nakon što je otkriveno da će Tibo Kurtoa na dužu pauzu zbog povrede na treningu još jedna crna vest za beli klub. Startni štoper Eder Militao je na gostovanju kod Atletik Bilbaa pokidao prednji ukršteni ligament levog kolena (ACL).

Prema Realovom saopštenju Brazilac će u narednim danima biti podvrgnut operaciji, a sasvim je jasno da to znači višemesečnu pauzu. Kalendarska 2023. je svakako izgubljena, veliko je pitanje da li će Militao stići da se oporavi do kraja takmičarske sezone.

Izabrane vesti

To dakle stvara nove probleme upravi kluba, jer sada na štoperskim pozicijama ima samo Davida Alabu, Antonija Ridigera i Naća, a to jednostavno nije dovoljno da se izgura cela sezona.

Da sve bude gore, Kraljevski klub je ove sezone pustio Pabla Ramona (22) da skuplja na pozajmici u Mirandes, dok je sa 21-godišnjim Rafom Marinom raskinuta saradnja, a oni su bili startni štopri u Realovom mladom timu što znači da u “Kastilji” nema prirodnog izbora za promociju u seniorsku ekipu.

Kraljevski klub će morati da kupuje. I golmana – jer tu sada ima samo Andrija Lunina – i štopera. Ozbiljan problem, pa je tako madridska Marka plastično opisala situaciju metaforom u kojem je Realov gol uporedila sa siročetom. Ostao je sam, bez zaštitnika.



tagovi

Eder MilitaoReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara