Traore i Baraj (©MN Press)
Traore i Baraj (©MN Press)

Rekonstrukcija tima u Voši posle eliminacije: Traore i Baraj već znaju gde će

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 21:18

Novosađani bi uskoro mogli da ostanu bez dvojice stranaca, a dovedu jednog

Verovali su navijači Vojvodine da bi njihovi fudbaleri mogli u revanšu na Karađorđu da nadokande gol zaostatka sa Kipra i preko APOEL-a nastave put ka grupnoj fazi Lige konferencije. Nisu, ipak, uspeli. Ponovo su poraženi 1:2, tako da je za Novosađane brzo završen još jedan evropski izlet. A za pojedine igrače i njihova epizoda u Vojvodini.

Po saznanjima Mozzart Sporta, klub bi uskoro mogli da napuste Mamadu Traore i Iv Baraj. Dovedeni su prošlog leta da pomognu ekipi da se nađe među pet klubova Mozzart Bet Superlige koji će ove sezone predstavljati Srbiju na međunarodnoj sceni. Uspeli su u tome, ali onda razočarali. Istina, kompletan utisak Vojvodine u dvomeču sa APOEL-om je ispod očekivanja, ali Baraj je u četvrtak uveče bio najlošiji igrač na Karađorđu, dok je Traore i pored dobre partije krivac za penal kojim su gosti petanestak minuta pre kraja poveli 2:1 i sveli na minimum šanse Lala da makar izbore produžetke.

Izabrane vesti

Nije pomoglo Radoslavu Bataku to što je prošlog vikenda protiv Crvene zvezde odmarao najvažnije igrače kako bi ih sačuvao za revanš sa Kipranima. Ipak, neki od rezervista koji su dobili šansu na stadionu Rajko Mitić, uprkos ubedljivom porazu (0:5) mogli bi već u nedelju protiv Partizana ponovo da se nađu na terenu. I ne samo u toj, već i u narednim utakmicama.

Kako se može čuti, Iv Baraj i Mamadu Traore posle samo godinu dana nalaze se pred odlaskom iz Novog Sada. Prvi bi mogao u portugalski Maritimo, a drugi u Katar. Nezvanično, Voša bi od prodaje Traorea trebalo da dobije 450.000 evra.

Paralelno sa odlascima biće na Karađorđu i dolazaka. Među prvima bi mogao da stigne 19-godišnji Zubairu Ibrahim iz ubskog Jedinstva. Reč je o ofanzivnom igraču, primarno levom krilu. Prošle sezone je u 24 nastupa za Ubljane u Mozzart Bet Prvoj ligi dao sedam i asistirao za tri pogotka. U Srbiju je stigao iz Gane septembra prošle godine.


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaLetnji prelazni rok 2023Iv BarajMamadu Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara