Martin Terije izlazi iz igre (©Reuters)
Martin Terije izlazi iz igre (©Reuters)

Ren dobio Nicu i izgubio Terijea, nije isparila sva magija iz Barklijevih stopala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.01.23. | 23:52

Levo krilo dalo jedan gol, drugi mu poništen, pa u finišu prvog poluvremena povredilo koleno - 2:1

Razloga za optimizan i radost ima u Renu, a opet u grlu Bruna Ženesija stoji ogromna knedla. Na rezultatskom polju dobio je mnogo, onda kada je počeo da gubi nadu. Ukazao se Benžaman Burižu, bacio Nicu na kolena i vratio tim na pobednički kolosek, no trijumf je ostao u senci povrede Martina Terijea - 2:1 (1:1).

Namirisali su u Renu pre dve godine da bi angažman Martina Terijea mogao i te kako da im se isplati, iskeširali su 12.000.000 evra Lionu i uboli premiju. Krilni napadač igra kao u transu ove sezone, ponajbolji je igrač Rena - prvi strelac tima ispred Amina Guirija, još jedne pametne kupovine - i to je potvrdio protiv Nice. Obeležio je meč golovima, prvi je bio za vođstvo, drugi mu je poništen, a onda je doživeo tešku povredu.

Izabrane vesti

Čuo se krik na Roazon parku u finišu prvog poluvremena, uhvatio se Martin Terije za koleno, a Bruno Ženesio i navijači za glavu. Ozbiljan udarac pretrpeo je domaćin, bio je u stanju šoka i, ipak, uspeo da se povrati u nastavku. Isplatila se ofanziva, Benžaman Burižu je probio Nicin blok i koliko-toliko popravio raspoloženje. Ali, tek treba u Renu da vide kakve su posledice, koliko će levo krilo odsustvovati i koliko noćas da krenu sa češljanjem tržišta.

Proteklo je prvo poluvreme uznaku najboljeg strelca Rena. Spakovao je osmi gol u Ligi 1, ukupno 11. u sezoni - ima i pet asistencija na dva fronta - načeo je Nicu, a golgeterski saldo ekspresno je uvećao, međutim, pogodak nije priznat. Od tog trena sve je krenulo nizbrdo po domaćina.  

Nica je pokušala akvizicijama sa Ostrva da učini ekipu konkurentnijom, to joj baš i nije pošlo za rukom. Aron Ramzi se izgubio, nikako nije uspeo da se prilagodi, ni Kasperom Šmajhelom nisu zadovoljni, a od igrača što su duže vreme boravili na Ostrvu kriterijume nije ispunio ni Nikola Pepe. Praktično su sa svima omanuli, u tu grupu spada i Ros Barkli, no on će na Azurnoj obali makar večeras biti pošteđen kritika.  

Demonstrirao je engleski vezista da još ima magije u njegovim stopalima, nije skroz isparila, iako je duže vreme na stranputici i miljama je daleko od onoga što mu se prognoziralo. Ima vatre u toj desnici, konačno je odapreo strelu i rasparao mrežu. Očekivao je Lusijan Favr da će takvih udaraca biti mnogo više, a gol od Rosa Barklija dočekao je tek u novoj godini. Bio mu je to prvi još od prošlog maja kada je u dresu Čelsija pocepao mrežu Votforda.

I onda povreda Martina Terijea. Sve se kretalo u željenom smeru za goste, voda je išla na njihovu vodenicu. Pehovi su se nizali za Ren, ali je Benžaman Burižu bio priseban u završnici. Pukla je odbrana tima sa Alijanc Rivijere, ubacilo se francusko desno krilo iz drugog plana. Primio je Burižu loptu, sačekao da Kasper Šmajhel odabere stranu i poslao loptu u suprotan ugao. Bar na momenat na Roazon parku su zaboravili da su ostali bez najubitačnijeg igrača...

FRANCUSKA 1 – 17. KOLO

Nedelja

Anže - Lorijan 1:2 (1:0)

/Sima 10 - Sima ag 79, Le Fe 88/

Monako - Brest 1:0 (0:0)

/Golovin 54/

Nant - Okser 1:0 (0:0)

/Koko 74/

Tuluz - Ajačio 2:0 (0:0)

/Ratao 46, Dežeger 62/

Olimpik Lion - Klermon 0:1 (0:0)

/Čam 86 pen/

Lans - PSŽ 3:1 (2:1)

/Frankovski 5, Openda 28, Klod-Moris 48 - Ekitike 8/

Ponedeljak

Strazbur - Troa 2:3 (1:2)

/Dialo41, Dukure 54 - Ripar 16, Lopez 20, Šaverlin 78/

Lil - Rems 1:1 (1:0)

/Dejvid 32 - Kajuste 79/

Monpelje - Olimpik Marsej 1:2 (0:0)

/Savanije 90 - Tavareš 67, Esteve 61/

Ren - Nica 2:1 (1:1)

/Terije 5, Burižu 89 - Barkli 21/



tagovi

Liga 1Francuska Liga 1NicaRos BarkliMartin TerijeBruno Ženesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara