Natho sa saigračima (©Starsport)
Natho sa saigračima (©Starsport)

Reprezentacija protiv Partizana

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.10.20. | 10:03

Najopterećenji Holender i Natho

Odavno reprezentativne obaveze nisu stvorile toliko problema Partizanu kao u pripremi 163. večitog derbija. Ponosni su u Humskoj 1 što opet imaju veliki broj igrača rasutih u raznim selekcijama, čak devetoricu angažovanih u oktobarskom ciklusu i sve bi im bilo potaman da im u nedelju u goste ne dolazi – Crvena zvezda.

Imaće Aleksandar Stanojević samo tri dana kompletan kadar na okupu. Vremenski tesnac za 163. duel sa komšijama još više pritiska svlačionicu Parnog valjka usled saznanja da se dvojica fudbalera vraćaju u Beograd opterećeni i biće potrebno umeće da se i fizički i mentalno oporave za susret u kome domaćina zanima samo pobeda.

Izabrane vesti

U pitanju su Bibars Natho i Filip Holender, tandem najviše izložen naporima u periodu reprezentativnog fudbala. Obojica su igrala po tri meča u samo šest dana, a ako se zna koliko večiti derbi „troši“ i snagu i um jasno je da je, ovoga puta, pauza više odmogla Stanojeviću u odnosu na septembar kad se fokusirao na upoznavanje ekipe.

Teško je oceniti ko je umorniji posle ove akcije, pošto su se obojica naputovala i naigrala. Natho je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Izrael u polufinalu baraža za plasman na EP sa Škotskom u Glazgovu (68 minuta), potom se vratio u otadžbinu kako bi dočekao Češku u Ligi nacija (74), da bi se otisnuo u Tranvu na megdan Slovačkoj (57). Holender je, pak, morao na tri vezana gostovanja: u Sofiju, gde je preko Bugarske stigao do poslednjeg stepenika pred EURO (69 minuta), potom je ušao na teren beogradske Marakane u drugom poluvremenu susreta Sa Srbijom (45), a sinoć u Moskvi vojevao sa Rusima (45).

Eventualno prisustvo u večitom derbiju značilo bi igranje četvrte takmičarske utakmice u samo deset dana, što je izuzetan napor i možda se pogledom u krštenice – Holender šest godina mlađi od Natha – može razvejati dilema ko će od njih dvojice biti starter protiv Crvene zvezde.

Izvesno će se u prvih 11 naći Svetozar Marković, kako bi rešio pitanje bonusa i omogućio Vladmiru Stojkoviću povratak među stative. Jedina je nevolja za stručni štab što će pozajmljeni štoper Olimpijakosa odraditi tek nekoliko ekipnih treninga, s obzirom da je po potpisu sve vreme bio u mladoj reprezentaciji koja je neuspšeno završila kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Skoro cele utakmice za Orliće (90 minuta protiv Poljske i 83 u Estoniji) odigrao je Filip Stevanović, a planiran je da bude starter kao drugi bonus..

Umeo je Aleksandar Šćekić da bude bitan faktor u veznom redu Partizana protiv Crvene zvezde, ali se stasiti Beranac maltene svež stavio na raspolaganje Aleksandru Stanojeviću. Igrao je 90 minuta kontrolnog susreta sa Letoniom i to pre osam dana, minulog vikenda propustio okršaj sa Azerbejdžanom, pa se pojavio u završnici duela sa Luksemburgom (13 minuta). Povoljna okolnost za Partizan je i u saznanju da je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković pred put u Tursku vratio klubu naknadno pozvanog Sašu Zdjelara omogućivši mu pripremu pred derbi (kao i Aleksandru Kataiju u Crvenoj zvezdi).

Bili su angažovani tokom reprezentativne pauze još golman Aleksandar Popović (u Estoniji spasao mladu selekciju poraza), krilni vezista Denis Stojković (još čeka na debi za Orliće) i Igor Vujačić (u dresu Crne Gore odigrao ceo meč protiv Azerbejdžana), međutim, niko od njih nije opcija za startera u nedelju veče.


tagovi

Bibars NathoFK PartizanFilip HolenderAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara