©AFP
©AFP

Rešeno goruće pitanje na Marakani, Seol potpisao za Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 22:02

Univerzalni bek iz Koreje uspešno prošao poslednju kontrolu nakon operacije ramena

Crvena zvezda je rešila jedno od gorućih pitanja ovog leta, a to je angažovanje univerzalnog korejskog beka Seola Jong Vua. Kako je najavio Mozzart Sport, srpski šampion će Ulsanu uplatiti 1.200.000 evra na ime obeštećenja, uz 20 odsto od narene prodaje.

Korejski reprezentativac je uspešno prošao kontrolni pregled, posle operacije ramena od pre dva meseca, nakon čega više nije bilo prepreka za prelazak u redove srpskog šampiona. Najveći kvalitet Seola Jong Vua je to što može kvalitetno da odgovori na oba defanzivna boka. Više je desni, nego levi bek, s obzirom da mu je desna noga jača, ali je mnogo puta dosad, a pre svega na nedavnom Kupu Azije, pokazao da može da bude adekvatno rešenje i na suprotnoj strani terena.

Izabrane vesti

Crveno-beli su Seola želeli još prošle zime. Levi bek korejske reprezentacije bio je ogromna želja sportskog sektora crveno-belih tokom zimskog prelaznog roka, igrač je imao želju da počne evropsku odiseju, ali je transfer stopirao trener Ulsana Hjong Mun Bo.

Generalni direktor Crvene zvezde prošle nedelje, na okupljanju ekipe pred početak sezone rekao je da je uveren da će reprezentativni saigrač In Bom Hvana predstavljati dugoročno rešenje za njegov klub.

"Završavamo, privodimo kraju detalje za levog beka. Konačno ćemo imati levog beka po meri. Bilo je mnogo polemike oko Rodića, koji je odlično odradio ovih sedam godina, ali ne može sam. Ima mnogo utakmica tokom godine, između 54 i 56, treba nam širi roster, po dva rešenja na svakoj poziciji. Rodić je bio razapet sve ove godine, ali vidite i sami - nije lako pronaći levog beka. Vidite i engleska reprezentacija stavi dešnjaka na levog beka (Tripijer, prim.aut), inače se radi o klasičnom desnom beku. Nadam se da ćemo u narednim danima završiti to rešenje za levog beka", rekao je Terzić.

Crvena zvezda je u aktuelnom prelaznom roku već angažovala Dalsija, Ilića, Anana, Stojića i Pumu, dok su Marakanu napustili Osman Bukari i Marko Stamenić. Ipak, prelazni rok tek treba da počne, a samim tim i dodatna uzbuđenja na najvećem srpskom stadionu.


tagovi

Seol Jong Vu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara