Pogodak Darvina Nunjesa (© Reuters)
Pogodak Darvina Nunjesa (© Reuters)

Revolucija po Darvinu: Samo Liverpul može da dobije Njukasl na Sent Džejmis parku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 20:20

Svrakama svaka čast na igri, jedino je zatajila realizacija

Postavio je Čarls Darvin teoriju evolucije, a revoluciju, makar kad je ova sezona Liverpula u pitanju, mogao bi da pokrene Darvin Nunjes. Dugo osporavani napadač, koji je uživao poverenje Jurgena Klopa i kad je mašio šanse, vratio je nemačkom strategu na bezgraničnom poverenju i poveo Crvene do pobede na teritoriji gde niko nije slavio od početka engleskog prvenstva.

Za velikana sa Enfilda ova sedmica ispostavila se savršenom. Najpre je u Mersisajd derbiju savladan Everton kad je Urugvajac asistirao Mohamedu Salahu za inicijalnu prednost, a onda je bacio na noge i odlični Njukasl. I to na njegovom terenu, tamo gde ove sezone nisu pobedili ni Mančester Siti, ni Čelsi, pa ni Aston Vila i mnogi drugi timovi.

Izabrane vesti

Liverpul jeste, najviše zahvaljujući sjajnom otvaranju jednog od derbija 24. premijerligaškog kola (2:0). U centralnoj ulozi našao se upravo Darvin Nunjes, sačekao pas Trenta Aleksander Arnolda, utrčao u prazan prostor – VAR je kasnije utvrdio da nije dirao loptu rukom kako je signalizirao Tripije – i iz prve, pomalo zaboravljenim udarcem, nalik Robinu Van Persiju ili nešto ranije Robiju Fauleru pogodio za inicijalnu prednost gostiju.

Bio je to tek Nunjesov prvi prvenstveni gol u 2023, dovoljan da mu podigne samopozdanje, a ohrabri Liverpul koji je pre ovog gostovanja izgubio tri meča na strani. I to ubedljivo. Ovde je delovao drugačije, pa se Mohamed Salah, posle gradskog derbija sa Evertonom kad je bio strelac sad pojavio u ulozi asistenta, spojio sa golom Kodija Gakpa i omogućio Holanđaninu da posle prvenca (na Enfildu sa Karamelama) postigne još jedan gol od zimskog dolaska iz PSV-a.

Posle 2:0 u džepu i mnogo bolje energije, Liverpul je pobedu maltene overio u trenutku kad je posle rezultatske stekao i brojčanu prednost. Za to su zaslužni – golmani. Alison je sjajnim ispucavanjem omogućio želeo da lansira Salaha (koliko puta je to radio), Nik Poup se zatrčao, a loptu pokupio rukama!? Direktan crveni karton u 22. minutu i meč je, praktično, bio rešen.

Kad se rezultat pogleda, deluje da je Liverpul dominirao Sent Džejmsis parkom, mada je pitanje kako bi se rezultat kretao da je u uvodu meča, pri rezultatu 0:0 Migel Almiron opravdao status najboljeg strelca Njukasla ove sezone. Mučio je odbranu gostiju i Alan Sen Makismanprema oceni Džejmija Kagagera, najboljeg pojedinca na terenu – imao i sam veliku šansu, mogao je domaćin pred kraj i Kalum Vilson (izvanredno branio Alison), tako nije to baš bila šetnja Crvenih, iako je Nunjesu na suprotnoj strani šansu „skinuo“ Martin Dubravka.

Možda bi se druga pesma pevala da je Bruno Gimarais mogao na teren. Ovako, bez Brazilca, sastav Edija Haua je pretrpeo prvi poraz kod kuće od 30. aprila prošle godine. I tad od Liverpula koji je u drugom delu štedeo adute pred sudar sa Real Madridom u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

PREMIJER LIGA – 24. KOLO

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)

/Votkins 6, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 60, Martinez 90+3 autogol, Martineli 90+8/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Janelt 90+6 - Eze 69/

Brajton - Fulam 0:1 (0:0)

/Solomon 88/

Čelsi - Sautempton 0:1 (0:1)

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Vud 84 - Silva 41/

Everton - Lids 1:0 (0:0)

/Kolman 64/

Vulverhempton - Bornmut 0:1 (0:0)

/Tavernije 49/

Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2)

/Nunjes 10, Gakpo 17/

Nedelja

15.00: (1,65) Mančester Junajted (3,80) Lester (5,50)

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kodi GakpoDarvin NunjezJirgen KlopLiverpulNjukasl

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara