Stevanović i Asano (©MN Press)
Stevanović i Asano (©MN Press)

Rezervni front ponovo najvažniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 09:36

Partizan posle četiri godine ne brani trofej u Kupu

Iz Evrope je već ispao, na superligaškoj tabeli je u debelom zaostatku (osam bodova) u odnosu na večitog rivala, pa Partizanu ponovo treći, rezervni front, postaje – primarni.

Razlika je, ipak, u tome što posle četiri godine Parni valjak ne kreće u takmičenje kao branilac trofeja u Kupu Srbije, jer mu je pehar, u finalu u Nišu, odnela Vojvodina i tako ga sprečila da sezonu makar delom učini uspešnom.

Izabrane vesti

Kako sada stvari stoje, Partizan će ponovo morati da sve karte baci na osvajanje trofeja u najmasovnijem takmičenju, jer mu je tu, u ovom momentu, najveća šansa da dođe do novog komada srebrnine za trofejnu salu.

Utakmica sa Bačkom u šesnaestini finala Kupa (16.00) trebalo bi da posluži Partizanu da se vrati na pobednički kolosek, jer poslednje dve utakmice u Superligi nije dobio: po 1:1 igrao je sa Metalcem u Gornjem Milanovcu, pa sa Crvenom zvezdom u Humskoj.

Takođe, biće prilika da crno-beli predstave i jedno od svoja dva poslednja pojačanja: Žan-Kristof Bajbek će napasti Bačku u drugom poluvremenu, dok će Filip Holender zbog povrede preskočiti ovaj duel i na debi će morati još malo da sačeka.

Trener Aleksandar Stanojević je najavio da će poslati na teren sve najbolje što ima na raspolaganju. Iako je za vikend na programu duel sa Radničkim u Nišu, Partizanu je očajnički potrebna pobeda, da se prodrma, a Bačka je za to idealan rival, tim koji ima samo jednu pobedu ove sezone u ligi.

Krenućemo motivisano sa najjačim timom koji možemo da izvedemo u ovom trenutku. Šta će doneti utakmica, videćemo. Kad ste u Partizanu, nema kalkulacija. Stavio bih ja pet, šest junoša ako mislim da zaslužuju da igraju. Ali ja ništa ne radim preko reda i mislim da mladi igrači ne treba da dobiju takvu šansu. I ovo što igraju kao bonusi je bez potrebe. Mladi igrači treba da zasluže da igraju, a još to nisu zaslužili tako da sigurno neće igrati petorica. Lazar Pavlović će igrati iz razloga što je zaslužio, a ne što je mlad. On će biti jedini od mlađih koji će dobiti šansu, a ostali nek se potrude malo više“, najavio je Stanojević na konferenciji dan pre utakmice.

U Humskoj se nadaju da će lakše dobiti ovaj duel sa Bačkom nego prvenstveni pre manje od mesec dana. Tada je bilo 2:1 za crno-bele golovima Sadika i Tomovića (autogol), ali je bilo drhtanja do kraja nakon što je Đorđević prepolovio prednost Partizana desetak minuta pre završetka utakmice.

Filip Holender nije jedini koji je van stroja, trener Stanojević ne može da računa ni na Aleksandra Šćekića, Sejdubu Sumu, a pitanje je da li će moći da igra Lazar Marković, kojem je otekao zglob posle derbija.

Očekivani sastav Partizana za Bačku čine: Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Pavlović, Jojić – Asano.


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanAleksandar StanojevićBačka

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara