(©fkvelež)
(©fkvelež)

Rezime prvog prolećnog kola u BiH: Haskić blistao, Bilbija nastavio gde je stao

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 13:57

Petorica igrača koja su obeležila premijeru

Posle skoro tri meseca pauze nastavljena je fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine. Prethodna tri dana bila su rezervisana za utakmice 20. kola koje je bilo poprilično efikasno. U šest susreta postignuto je 14 golova, a zanimljivo je da su se istakli debitanti.

NERMIN HASKIĆ (VELEŽ)

Izabrane vesti

Kada je iz drugog ranga kineskog fudbala stigao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, očekivalo se da bude jedno od najboljih pojačanja koje je ove zime stiglo u komšiluk. Novi igrač Veleža je već na početku pokazao da će to zaista tako i biti. Premijerligaški debi i pobedu Rođenih nad Željezničarom (2:0), okončao je sa dva gola. Prethodno, Haskić je blistao i u pripremnom periodu, gde je postigao čak sedam pogodaka. Dakle, ukupno devet.

Po svemu sudeći, neefikasnost bi za Velež mogla postati prošlost. Istina, tek je završeno prvo prolećno kolo, ali posmatrajući golove koje je postigao na debiju, jasno je da žargonskim rečnikom Haskića „voli gol“. I zaista je tako, jer u skoro svim situacijama u kaznenom prostoru on izađe kao pobednik. Sve navedeno, samo je potvrda činjenice da bi nekadašnji golgeter niškog Radničkog mogao biti kapitalno pojačanje u Veležovoj borbi za Evropu. Teško, ali ne i nemoguće, budući da je mostarskom timu najveći problem upravo bila ta napadačka linija, sa kojom kubure još od odlaska Fejsala Mulića.

NEMANJA BILBIJA (ZRINJSKI)

Gde je stao jesenas, Nemanja Bilbija je nastavio i na proleće. Sjajni napadač Zrinjskog bio je strelac pobedničkog gola nad Rudarom u Prijedoru i još jednom pokazao da je, bez ikakve dileme, najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine u ovom trenutku.

Čak 18 postignutih golova u šampionatu stavljaju ga na prvo mesto liste strelaca i gotovo sigurno tu brojku niko neće prestići ove sezone. Brojku možda i da, ali Bilbiju sigurno ne, jer forma u kojoj igra je zastrašujuća. Zrinjski dominira, ima plus 14 u odnosu na pratioce i nadomak je šampionske titule, a sa ovakvim napadačkim arsenalom kakav poseduje kapiten Plemića, teško da će im šampionski pehar izmaći.

ASMIR SULJIĆ (SARAJEVO)

Ekipa koja se možda i najviše pojačala tokom zime jeste Sarajevo. Bordo tim je već na startu pokazao da je pogodio sa pojačanjima, jer su upisali sigurnu i rutinsku pobedu u Trebinju nad Leotarom (2:0). Ako se neko može pohvaliti vrlo uspešnim debijem, to je definitivno Asmir Suljić, novi krilni napadač bordo tima, kojem je za debitantski gol bilo potrebno svega 30 sekundi, što ga stavlja na prvo mesto najbržih debitantskih golova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Popularni „Šejtan“ je svoju klasu već pokazao igrajući u inostranstvu više od deset godina, a da bi njegov povratak u redove Sarajeva mogao biti uspešan, najavio je već na startu proleća.

OBREN CVIJANOVIĆ (BORAC)

Još jedan igrač koji je imao uspešan debi u novom klubu je i Obren Cvijanović, koji je dres Veleža zamenio dresom banjalučkog Borca. U gostujućoj pobedi nad Širokim Brijegom od 3:0, napadač banjalučana je postigrao treći gol i tako stavio na tačku na pobedu aktuelnog šampiona. Upravo je Cvijanović bio kolateralna šteta Veležovog ofanzivnog dela tima, nakon što je Haskić stigao u tabor Rođenih, ali čini se da se vrlo dobro snašao i u banjalučkom premijerligašu.

ANTE ŽIVKOVIĆ (RADNIK)

Novi napadač Radnika na najbolji mogući način započeo je svoju avanturu u bijeljinskom premijerligašu. U domaćoj pobedi od 3:1 nad Posušjem, bivši napadač Borca je postigao gol sa bele tačke i tako trasirao Radniku put ka vrlo važnoj pobedi u borbi za opstanak. Živković je ove zime stigao u Bijeljinu, nakon poprilično neslavnog perioda u banjalučkom Borcu.



tagovi

Nermin HaskićVeležBiH 1Nemanja Bilbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara