REZZIME DANA (utorak): Pucale 'petarde' u Premijer ligi i Čempionšipu

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 22:56

Pogledajte ko vam je 23. aprila doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ARSENAL – ČELSI (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 5:0

Dok je imao svog najboljeg fudbalera da ga uhvati za ruku, Čelsi je više od dva i po meseca bio bez poraza u Premijer ligi. Jednom nije mogao da računa na Kola Palmera i odmah je dobio po nosu, prvi put još od početka februara. Ma, doživeo poniženje kakvo nije nikad ranije u okršaju, jer ono što je tim Maurisija Poketina pretrpeo na Emiratima u zaostalom meču 29. kola protiv Arsenala drugačije se ne može opisati.

Opširnije OVDE.

LESTER – SAUTEMPTON (tip 1, kvota 2,15) – rezultat 5:0

Samo teorija deli Lester od povratka u Premijer ligu! Pred direktnom je promocijom posle 'petarde' koju je bacio Sautemptonu pod noge na King Pauer stadionu. Isaku Fatavu dao je het-trik, terorisao je odbranu kluba sa Sent Merisa, a među strelce su se upisali i Vilfred Endidi i Džejmi Vardi.

MAMELODI – SEKUKUNE (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 2:1

Od svih klubova u Južnoafričkoj Republici, jedini bez poraza je Mamelodi. Bio i ostao posle ovog kola. Titulu će osvojiti, više se pitanje ne postavlja. Uveliko je rešena. Furiozno je domaćin otvorio meč, spakovao dva komada za sedam minuta, što se ispostavilo kao dovoljno za nova tri boda. Gosti su u nastavku izvrušili pritisak, smanjili zaostatak, ali ga nisu poništili u potpunosti.

AL HILAL – AL AIN (tip 1, kvota 1,20) – rezultat 2:1

Arapskim delom fudbalske Azije vlada Al Ain! Najveći klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je napravio iznenađenje u polufinalu azijske Lige šampiona i eliminisao skupoceni Al Hilal iz Saudijske Arabnije. Nakon senzacionalnih 4:2 u prvom meču u Abu Dabiju, Al Ain je zadržao prednost u Rijadu. Al Hilalu nije pomogla ni pobeda 2:1…

Opširnije OVDE.

SINT TROJDEN – GENT (tip 2, kvota 2,00) – rezultat 0:2

Podelila se belgijska liga, isparčana je. Gent nije uspeo da završi u delu u kome su klubovi koji se bore za titulu, ali put do međunarodne scene nije mu zatvoren. I dalje ima šansu da izađe u Evropu i na dobrom je putu. Napravio je bodovnu zalihu zahvaljujući pobedu na gostovanju Sint Trojdenu. Domaćin je promašio jedanaesterac, da bi Tarik Tisudali doveo goste u vođstvo, a Stefan Mitrović potvrdio novu pobedu.

ŽELJEZNIČAR – ŠIROKI BRIJEG (tip 1, kvota 1,40) – rezultat 1:0

Veliki je Željezničar klub da bi ispao iz lige. Bori se tim sa Grbavice za opstanak, a tri ogromna boda osvojio je na svom stadionu protiv Širokog Brijega i tako odmakao Tuzla Sitiju. Jedini gol na meču delo je Sulejmana Krpića, koji je početkom drugog poluvremena zatresao mrežu i Željezničaru doneo tek deveti trijumf ove sezone u domaćem šampionatu.

OKSER – LAVAL (tip 1, kvota 1,55) – rezultat 4:0

U jednom trenutku se činilo da je Okser siguran putnik za Ligu 1, međutim, svezao je dva poraza i prvo mesto počelo je da mu se ljulja. Ali, kada je došlo do stani-pani situacije, demolirao je Laval i makar malo se stabilizovao. Za pola sata je dao tri gola, a povrh svega su i gosti do kraja poluvremena zaradili crveni karton. Sve je bilo gotovo.

BORDO – DENKERK (tip 1, kvota 1,70) – rezultat 2:0

Tavori i tavoriće barem još jednu sezonu Bordo u Ligi 2. Ali, utisak je da više ne mora da strahuje od ispadanja u treći rang. Izuzetno bitna tri boda protiv Dankerka obezbedili su mu slovenački napadač Žan Vipotnik, koji se dugo povezivao sa zagrebačkim Dinamom, i Zuriko Davitašvili.

GRENOBL – SENT ETJEN (tip 2, kvota 2,00) – rezultat 0:2

Zlopatio se Sent Etjen, nije bio blizu povratka u francusku elitu, ali čini se da bi ovo mogla biti ta sezona za istorijski jedan od najvećih klubova u zemlji. U velikom je naletu, pobedom nad Grenoblom se probio do trečeg mesta, a do kraja prvenstva bi mogao da se pobije i za prvo. Sve mu ide naruku.

PRECRTANO

ČELTENAM – PITERBORO (tip 2, kvota 2,35) – rezultat 2:0

Portsmut se vratio u čempionšip, izborio je direktnu promociju. Uz njega će u viši rang najverovatnije i Derbi Kaunti, a ostalima predstoji da se bore kroz plej-of. Piterboro je šanse za direktnu promociju ispustio, pa ga stoga poraz na gostovanju Čeltenamu i nije naročito potresao. Loše je otvoriob utakmicu, primio dva gola za dvadesetak minuta i nije bilo povratka.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara